Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
20°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
20°C

„Veszprém nem lassító, hanem kapaszkodósávban”

2008. május 16. 14:35
A városimázs felépítése, kialakítása sok éves feladat, ezért, ha rossz az országos vélekedés Veszprémről, az nem a mostani, hanem az előző városvezetésnek róható fel – válaszolta meg Porga Gyula alpolgármester az ellenzéki képviselők által a hét elején megfogalmazott kritikákra. Az elmúlt másfél év alatt sok mindent sikerült elérni, ami régóta csak dédelgetett álom. Ezért Veszprém nem a lassító, hanem a kapaszkodósávban halad. Próbál felkapaszkodni abból a jövőkép nélküli állapotból, melyet az előző városvezetés hagyott örökül, - mondta Brányi Mária, a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Kedden közös sajtótájékoztatón bírálta Veszprém imázsát és a fejlődés ütemét Hartmann Ferenc és Asztalos István szocialista, valamint Wéber László liberális városatyák. Aggodalmaikat a városimázs listán utolsó közt elfoglalt helyünkkel támasztották alá. Porga Gyula alpolgármester válaszában utalt arra, ma azok bírálnak, akik 12 év alatt nem voltak képesek elérni, hogy a tévétalálkozó visszakerüljön városunkba, azok, akiknek 5 évvel ezelőtt maguktól nem jutott volna eszükbe, hogy Veszprém is induljon az Európa Kulturális fővárosa programban. Az, hogy most kapcsolódhatunk majd Pécshez a programokban tulajdonképpen Navracsics Tibornak köszönhető, - vélekedett az alpolgármester. Elmondása szerint amúgy sem szabad túlságosan komolyan venni egy olyan statisztikát, mely legnívósabb rendezvényünket egyszerűen egy nyári fesztiválnak nevezi. Nyári fesztiválja nincs Veszprémnek. Ellenben országosan is a kiemelt rendezvények egyike a Gizella napok, melyre idén is óriási tömegek voltak kíváncsiak. Porga Gyula elmondta, hogy folyamatosan növekszik a vendégéjszakák száma, s az idegenforgalmi adóbevételeket tekintve is jó helyen állunk, a hozzánk mérhető városok közül egyedül Eger előz meg bennünket. Ettől függetlenül eltökélt szándékunk, hogy még tovább lépjünk előre, - fogalmazott az alpolgármester, majd hozzátette, hogy Veszprém is nevez a Nemzeti Vágtára, a Turinform Egyesület kiadványa, valamint turinform irodánk kiadványai folyamatosan nyernek el díjakat.

 

 Brányi Mária, a Városfejlesztési Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a kritikáikat megfogalmazó képviselők munkájára leginkább a bizottsági üléseken számítanának, véleményükre, felszólalásaikra, építő javaslataikra pedig a testületi üléseken.  Brányi elmondta, hogy a legutóbbi közgyűlésen elfogadták azokat az elképzeléseket, melyekre a hosszú távú terveket építeni kívánják. Továbbá köszönök, jól van a Kolostorok és kertek projekt, melynek pontos útvonaltervét szintén elfogadta már a képviselőtestület. Az 1,4 milliárd forintos projekthez mintegy 1110 milliót nyertünk el, a megvalósíthatósági tanulmányt is az előzetes  információk szerint befogadja az NFÜ.  Két kisebb dologra kértek csupán haladékot, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Egy állami tulajdonban lévő területhez a vagyonkezelő hozzájárulási nyilatkozatára várnak, továbbá egy hatósági engedélyre, ami közismerten elhúzódó folyamat.  Brányi Mária hozzátette, hogy egyébként további turistavonzó elemekkel is gazdagodott a projekt. Hiszen a kialakítandó kertfolyamra programokat is ki fognak ajánlani. A fenntarthatóság szempontjából elengedhetetlen a magántőke és a vállalkozói szféra bevonása a tervekbe, - tette hozzá a Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Füssy Angéla
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. ma 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   ma 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? ma 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.