2022. október 4.
//
Ferenc névnap

A veszprémiek dönthetik el, hogy hol legyen a város legújabb látványossága

2020. április 14. 21:40
A Polgári Csapat egy, az internetes fórumokban elindult kezdeményezést karolt fel, mostanra pedig elkészült az a szív alakú installáció, ami egyben kupakgyűjtő funkciót is ellát, mellette pedig a város újabb látványossága hivatott lenni. A végleges elhelyezéséről a veszprémiek dönthetnek.

Több internetes fórumon is felmerült az igény arra, hogy sok más városhoz hasonlóan Veszprémnek is legyen egy olyan köztéri installációja, ami egyfelől felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, másrészről pedig beleillik a belváros képébe és kedvelt szelfipont, találkozóhely és látványossága lehet a városnak.

Ez most egy acélból készült színes szív formájában fog megvalósulni, ami egyben kupakgyűjtő installáció is lesz.

A Polgári Csapat civil szerveződés karolta fel a kezdeményezést és rövid utánajárás után meg is találták azokat a partnereket, akiknek a segítségével elkészülhetett a szobor. Az önkormányzat részéről Hegedűs Barbara alpolgármester állt a civil ötlet mögé, valamint egy veszprémi mesterember, aki már több esetben készített díszítéseket a közterületek egy-egy ismert eleméhez.

Martinek Ferenc lakatos mester számos alkotása díszíti már most is a város köztereit, az ő keze munkáját dicséri a Komakút díszítése, a Benedek-hegy kapuja, vagy éppen a Várkút fedelének kialakítása is.

Most az új kupakgyűjtő szív is a Martinek Lakatos Műhelyben készült el és várja, hogy meghatározzák végső helyét a belvárosban.

Ezt pedig most a veszprémiek dönthetik el, ugyanis a Polgári Csapat Facebook-oldalán egy szavazást hozott létre, hogy eldöntsék, hol legyen kiállítva a jövőben a szív.

A két opció a Kossuth utcai posta előtti terület, a másik alternatíva pedig a Hotel mögötti tér.

A szavazás április 17. este 18 óráig tart, ezt követően várhatóan már a jövő héten a végleges helyére kerül a szobor.

Bóka Bencétől a Polgári Csapat képviselőjétől és a kezdeményezés felkarolójától megtudtuk, hogy a szívben elhelyezett kupakból befolyt összeget az egyesület jótékony célra fogja fordítani a jövőben.

Hajas Bálint

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.