2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

A veszprémiek dönthetik el, hogy hol legyen a város legújabb látványossága

2020. április 14. 21:40
A Polgári Csapat egy, az internetes fórumokban elindult kezdeményezést karolt fel, mostanra pedig elkészült az a szív alakú installáció, ami egyben kupakgyűjtő funkciót is ellát, mellette pedig a város újabb látványossága hivatott lenni. A végleges elhelyezéséről a veszprémiek dönthetnek.

Több internetes fórumon is felmerült az igény arra, hogy sok más városhoz hasonlóan Veszprémnek is legyen egy olyan köztéri installációja, ami egyfelől felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, másrészről pedig beleillik a belváros képébe és kedvelt szelfipont, találkozóhely és látványossága lehet a városnak.

Ez most egy acélból készült színes szív formájában fog megvalósulni, ami egyben kupakgyűjtő installáció is lesz.

A Polgári Csapat civil szerveződés karolta fel a kezdeményezést és rövid utánajárás után meg is találták azokat a partnereket, akiknek a segítségével elkészülhetett a szobor. Az önkormányzat részéről Hegedűs Barbara alpolgármester állt a civil ötlet mögé, valamint egy veszprémi mesterember, aki már több esetben készített díszítéseket a közterületek egy-egy ismert eleméhez.

Martinek Ferenc lakatos mester számos alkotása díszíti már most is a város köztereit, az ő keze munkáját dicséri a Komakút díszítése, a Benedek-hegy kapuja, vagy éppen a Várkút fedelének kialakítása is.

Most az új kupakgyűjtő szív is a Martinek Lakatos Műhelyben készült el és várja, hogy meghatározzák végső helyét a belvárosban.

Ezt pedig most a veszprémiek dönthetik el, ugyanis a Polgári Csapat Facebook-oldalán egy szavazást hozott létre, hogy eldöntsék, hol legyen kiállítva a jövőben a szív.

A két opció a Kossuth utcai posta előtti terület, a másik alternatíva pedig a Hotel mögötti tér.

A szavazás április 17. este 18 óráig tart, ezt követően várhatóan már a jövő héten a végleges helyére kerül a szobor.

Bóka Bencétől a Polgári Csapat képviselőjétől és a kezdeményezés felkarolójától megtudtuk, hogy a szívben elhelyezett kupakból befolyt összeget az egyesület jótékony célra fogja fordítani a jövőben.

Hajas Bálint

További cikkek

Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
A közösségi tervezés hiányát és a Látó-hegy hermetikus elválasztását nehezményezték az ellenzéki képviselők a 8-as út déli felújításával kapcsolatban. Benczik Gabriella, Gerstmár Ferenc és Hartmann Ferenc hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon az évtizedes projekttörténet fontosabb fejezeteiből is idéztek.
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap