2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Egy kattintással állatkertté változhat otthonunk

2020. április 28. 3:00
Bár a Veszprémi Állatkert a járvány elleni védekezés miatt jelenleg zárva tart, a legújabb akciójuknak köszönhetően könnyen testközelbe kerülhetünk az egzotikus állatokkal. Elindult a ZOOnline kezdeményezés Veszprémben, aminek szlogenje: Otthonról is az igazi.

Március 16. óta nem fogad vendégeket a Veszprémi Állatkert, pedig korábban jó idő esetén akár naponta több ezren is ellátogattak Veszprém egyik legnépszerűbb látványosságához. A munka így sem állt meg a kerítésen belül, az állatkert több mint 600 lakójáról gondoskodnak az ott dolgozók naponta.

Annak érdekében, hogy erről az élményről mások se maradjanak le, elindították a ZOOnline akciót, amelynek keretében hétről hétre az állatkert hivatalos Facebook-csatornáján mutatják be valamelyik népszerű lakójukat, az ő mindennapjait és azokat az érdekességeket, amit ezidáig csak az állatkert falain belül lehetett megtudni róla.

Elsőként a borjúfókák játékos mindennapjait ismerhetjük meg közelebbről, akár a saját nappalinkból is egy videón keresztül.

vehir.hu

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.