Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
30°C

Meghirdette új évadát a Pannon Várszínház

2020. április 29. 4:00
Bejelentette a következő évadra vonatkozó terveit Vándorfi László társulata.

Az évadot Fenyő Miklós és Novai Gábor musicaljével, a Hotel Menthollal indítanák.  A Hotel Menthol a rock and roll korszak immár elveszett világa, ahová visszavágynak hőseink. Visszavágynak a lázadás, az önfeledség, a humor, a polgárpukkasztásból túlflitterezett és színezett ruhák, a fölfésült frizurák, a sajátos napszemüvegek birodalmába. Az álomvilág csak ezeken a furcsa szemüvegeken át látható, melyben az utat egy sajátos rock-Puck, Mike mutatja. Ő szövi a hálókat a szerelemek és összetűzések között, melyekbe néha maga is belebotlik. Ám a minduntalan felhangzó rock and roll muzsika mindenre megoldást hoz!

A Hungária zenekar 1973-ban. (Foto: Fortepan / Urbán Tamás)A Hungária zenekar 1973-ban. (Foto: Fortepan / Urbán Tamás)

A második premier Ray Cooney és John Chapman komédiája, a Kölcsönlakás lesz. Phillip és Joanna emeleti lakásában hetek óta tart a felújítás, miközben a férfi társával, Henryvel a földszinten könyvkiadó iroda működtet. Amikor Phillip és Joanna nyaralni mennek, az üresen maradt lakást – egymásról nem tudva – Henry és felesége is kölcsön veszi, hogy a szeretőjével randevúzzon. Ráadásul a felújításon dolgozó belsőépítész is randevúra készül abban a hitben, hogy egyedül maradt a lakásban. A helyzet klasszikus komédiát szül. 

A komédiát egy sokkal komolyabb darab, a Virágot Algernonnak követi Daniel Keyes tollából. Főszereplője Charlie Gordon, egy hatéves gyerek szintjén álló 32 éves férfi, aki a maga módján boldog, egyetlen fájdalma, hogy nem okos, és ezért mindent megtenne. Éppen ezért mikor azzal keresi meg egy orvosi csoport, hogy egy olyan eljárást dolgoztak ki, mely lehetővé teszi, hogy megnöveljék az intelligencia hányadosát egy operáció segítségével, Charlie-nak nincs más vágya, minthogy részt vehessen a kísérletben. A műtét után Charlie IQ-ja rohamosan nő, azonban kiderül, hogy a felemelkedés után hamarosan szellemi leépülés vár rá. Az először novellaként megjelent, majd számtalan formátumban újradolgozott történet több neves díjjal elismert pszichológiai műalkotás.

A címbeli Algernon egy fehér kísérleti egérA címbeli Algernon egy fehér kísérleti egér

A tavaszra fordulva Peter Shaffer Amadeusát láthatja a közönség a Hangvillában. A darab Salieri és Mozart kapcsolatát mutatja be: az elismert, de nem kifejezetten tehetséges Salieri felismeri Mozartban a korszakalkotó zsenit, azonban féltékeny tehetségére, és mindent elkövet, hogy akadályozza Amadeus kibontakozását. 

A következő évadot Carlo Goldoni és Hamvai Kornél komédiája, A főnök meg én meg a főnök zárja. Az olasz maffiának szállító, és mindenféle bonyodalmakba keveredő pizzafutár történetét a Thalia színház műsorfüzetében jellemezték így: "Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus – Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében". Tökéletes receptnek tűnik egy remélhetőleg már vírusmentes tavaszi estére.

vehir.hu
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.