Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Így vehet jegyet mobilon a V-Busz járataira

2020. április 20. 11:48 // Forrás: V-Busz
Pár napja elérhető a V-Busz járatain is a mobil jegyvásárlási mobilalkalmazás. A társaság által kiadott kisokos segítségével végigmentünk a használatán.

A kialakult járványhelyzet miatt különösen felértékelődtek az olyan okos-megoldások, amelyek abban segítenek, hogy minél inkább kerülni tudjuk a fizikai érintkezéseket egymással.

A V-Busz járatain bevezetett mobil jegyvásárlási alkalmazás is ebbe a sorba kapcsolódik be, hiszen lényegében a saját okostelefonunkon keresztül megvásárolhatjuk és érvényeyíthetjük is a jegyet anélkül, hogy papír alapú jegyek és készpénz vándorolna kézről-kézre.

Mindehhez természetesen szükség van egy okostelefonra Android 5.0, illetve iOS 10, vagy ezeknél magasabb verziószámú operációs rendszerrel.

Ezekre első lépésben le kell tölteti azt az alkalmazást, amin keresztül történik a jegyvásárlás.

Fontos, hogy használat közben megfelelő töltöttségű legyen a telefon, hiszen kellemetlen perceket tud okozni, ha épp a buszon, a jegy érvényesítésekor, vagy ellenőrzéskor nem tudjuk használni a készüléket.

Emellett élő internetkapcsolatra is szükség lesz, érdemes az adatforgalomra is figyelni használat előtt.

Ha ezen a nulladik lépésen túl vagyunk, elkezdődhet a regisztráció az alkalmazáson belül.

  1. Űrlap kitöltése, a *-gal jelölt adatok megadása valamint az Üzletszabályzat és az Adatvédelmi tájékoztató elfogadása kötelező.
  2. Felhasználónév: 8-30 betű, angol abc szerinti, azaz ékezet nélkül betűk
  3. Jelszó: 8-30 karakter, angol abc betűi, legalább egy nagy és egy kisbetű, és egy szám szükséges. A két jelszó mezőnek meg kell egyeznie
  4. Magánszemély / cég: regisztrálás után már nem lehet ezen változtatni.
  5. Számlázási adatok: A rendszer minden vásárlásról havonta számlát állít ki a tárgyhót követő 10. napig. A számla az applikációban érhető el a Beállítások/ Számláim menüpontban.
  6. Sikeres regisztráció esetén e-mailt kap a megadott email címre. Az email-ben található linkre kattintva aktiválhatja regisztrációját. Ha nem érkezik meg az email: ellenőrizze, hogy helyesen adta-e meg, ha nem indítsa újra a regisztrációt (másik felhasználónévvel)

Ha esetleg feledékenységből elfelejtettük a jelszavunkat, mint sok másik alkalmazás esetében, itt is van lehetőség újat igényelni.

  1. ELFELEJTETT JELSZÓ visszaállítása: A jelszó visszaállításhoz kattintson a belépési oldal „Elfelejtette a jelszavát?” feliratra.
  2. Adja meg a felhasználó nevét, a hozzá tartozó e-mail címre a rendszer kiküld egy ideiglenes jelszót, amelyet a belépés után javasolt megváltoztatni.
  3. Ha elfelejtette a felhasználónevét, keresse ügyfélszolgálatunkat: ugyfelszolgalat@nmzrt.hu címen, vagy a +36-36-889-889 telefonszámon.

Ha mindezzel megvagyunk, már meg is vásárolhatjuk a kívánt számú menetjegyet.

  1. Vásárlás menüpont.
  2. Szolgáltató/ település kiválasztása, városok közötti utazáshoz a Volánbusz helyközi szolgáltató kiválasztása.
  3. Díjtermék kiválasztása (volánbusz helyközi szolgáltató esetén a díjtermék kiválasztása a távolság (km) alapján történik).
  4. Keresés mezőben lehetőség van keresésre, és megfordítani a rendezés sorrendjét a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva.
  5. Fizetés (egyenlegből, bankkártya terhére, az OTP SimplePay rendszerén keresztül)

A fizetésre többféle megoldást is kínál az applikáció

EGYENLEG

A regisztráció során minden felhasználói fiókhoz készül egy belső folyószámla. Erre a folyószámlára a beállítások menüpontban van mód pénzt feltölteni a vásárláshoz.

ÚJ BANKKÁRTYA

Ezzel az opcióval lehetséges az eseti bankkártyás fizetés, ugyanakkor van mód a bankkártya mentésére is.

MENTETT BANKKÁRTYÁK

A listában megjelennek a korábban lementett bankkártyák, melyek közül szükséges kiválasztani a fizetéshez használandót.

Ezek után, mint a megszokott papír alapú jegyeknél, még érvényesíteni kell az alkalmazáson keresztül megvásárolt jegyet is.

  1. A járműre való felszállás előtt válassza ki a már megvásárolt menetjegyét, nyomja meg az „Érvényesítés járművön” feliratú gombot, majd olvassa be a járművön elhelyezett érvényesítő kódot. Elsőajtós felszállási rend esetén a megjelenő animációt mutassa be a járművezetőnek. Az elsőajtós felszállási rend szünetelése esetén a kódbeolvasás után megjelenő animációt nem szükséges bemutatni.
  2. Ha ellenőrrel találkozik, a felszálláskor érvényesített jegyen nyomja meg a „Kód újraolvasása” feliratú gombot, majd olvassa be az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt mutassa be az ellenőrnek.
vehir.hu
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.