2020. október 31.
//
Farkas névnap

Májusban megrendezik a szakvizsgákat is

2020. április 22. 10:20
A szakképzésben írásbeli és gyakorlati vizsgák lesznek, a szóbelik elmaradnak.

Magyarország célja, hogy a gazdaság minél előbb talpra álljon a víruskrízis után, ehhez pedig szükségünk van a felsőoktatásban és a szakképzésben tanulókra is – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettes-államtitkára. 

Elmondta: a szakképzésben tanulók szakvizsgáinak írásbeli részét az érettségi vizsgaidőszakot követően, a gyakorlati vizsgarászeket május hónap folyamán rendezik meg, míg a szóbelik elmaradnak. Az érettségihez hasonlóan a vizsgáztatás ebben az esetben is csak kis létszámú csoportokban, a védőtávolság betartásával valósulhat meg.

 

Söge

További cikkek

Gulyás István koronavírusos, nélküle készül a férfi kézilabda-válogatott
Gulyás István koronavírusos, nélküle készül a férfi kézilabda-válogatott
Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya megfertőződött a koronavírussal, így a nemzeti együttes nélküle készül majd a november eleji Eurokupa-mérkőzésekre.
Ördög és pokol!
Ördög és pokol!
A Bakony pokoli neveket viselő helyeiről tartott előadást Futó János Lóczy Lajos plakettel kitüntetett geológus szerdán az Agórában.
Tizenkét mérkőzést halasztott el az EHF
Tizenkét mérkőzést halasztott el az EHF
A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság jövő heti selejtezői közül tízet, míg a magyarokat is felvonultató Eurokupában két találkozót halasztott el az európai szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén vagy a helyi tiltások következtében.
Megújult és bővült a márkói óvoda
Megújult és bővült a márkói óvoda
Az eddigi legnagyobb költségvetésű fejlesztése során csoportszobákkal, irodákkal, konyhával, és orvosi szobával bővült a Márkói Német Nemzetiségi Óvoda.
Nádirtás miatt emeltek vádat
Nádirtás miatt emeltek vádat
NATURA 2000 terület jelentős károsodását okozva elkövetett természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik Balatonakali térségében jelentős területen jogellenesen irtották ki a nádast a Balatonban.