Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kérni sem kellett a segítséget

2020. április 27. 4:50
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében kapták meg a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói azokat a műszaki termékeket, amelyekre már régóta szükségük volt. A veszprémi ADA-BAU Kft. önként jelentkezett, hogy segíthessen.

Szerda délelőtt a veszprémi Euronics áruház előtt szájmaszkban és a megfelelő távolság betartásával történt az eszközök átadása a kórház részére, amelyen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ürményi Norbert az ADA-BAU Kft. tulajdonosa, valamint Horváth Ferenc Károlyné a kórház ápolási igazgatója.

A mostani járványhelyzetben számos civil szervezet, magánember és természetesen a vállalatok is megmozdultak, hogy lehetőségeikhez mérten valamilyen formában támogassák a vírus elleni harcot, illetve segítsék elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

Erre az összefogásra világított rá Ovádi Péter is, aki kiemelte, hogy a veszprémi és térségi összefogás ismét jelesre vizsgázott, továbbá köszönetet mondott a környék kis-közép- és nagyvállalatainak egyaránt, akik a járvány okozta gazdasági hullámvölgy ellenére is igyekeznek segíteni és hozzájárulni a védekezéshez.

Az ADA-BAU Kft. is ezek közé a vállalatok közé tartozik, akik maguk keresték fel a képviselőt, hogy segítsen megtalálni azt a területet, ahol legjobban tudnának segíteni a jelenlegi helyzetben.

Ovádi Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a rendvédelmi szervekkel, valamint a kórház vezetőivel is, így esett a figyelem azokra a betegszállítókra, akik napi 24 órában dolgoznak a kórházban, az összes osztály legtöbb betegével kapcsolatba kerülnek.

Az ő munkavégzésük komfortosabbá tételét tűzték ki célul olyan háztartási eszközök megvásárlásával, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

Az ADA-BAU Kft. jelezte, hogy vállalja ezen termékek megvásárlását, amelyeket egyből az osztály dolgozóinak át is adnak. Az Euronics egyébként kedvezményesen adta ezeket az eszközöket, ezzel is támogatva az akciót.

A rögtönzött átadón Ürményi Norbert a cég tulajdonosa elmondta, hogy azért, hogy az ADA-BAU Kft. ma ilyen sikeres lehet, sokat köszönhetnek a városnak, az itteni embereknek, ezért kötelességüknek érzik, hogy ilyen helyzetben valamit visszaadjanak ebből.

Ő is, valamint Ovádi Péter is megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, mielőtt átadták volna a hűtőszekrényt, szendvicssütőt, kávéfőzőt, mikrosütőt és laptopot, amely termékek összértéke több százezer forint.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató miután köszönetet mondott a felajánlásért hozzátette, hogy összesen 33-an dolgoznak betegszállítóként, az ő mindennapjaikat fogják ezek az eszközök komfortosabbá tenni. Továbbá kijelentette, hogy a jövőben is úgy fognak dolgozni, ahogy az elvárható egy megyei kórház részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.