2023. június 1.
//
Tünde névnap

Kérni sem kellett a segítséget

Rendhagyó sajtótájékoztató keretében kapták meg a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói azokat a műszaki termékeket, amelyekre már régóta szükségük volt. A veszprémi ADA-BAU Kft. önként jelentkezett, hogy segíthessen.

Szerda délelőtt a veszprémi Euronics áruház előtt szájmaszkban és a megfelelő távolság betartásával történt az eszközök átadása a kórház részére, amelyen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ürményi Norbert az ADA-BAU Kft. tulajdonosa, valamint Horváth Ferenc Károlyné a kórház ápolási igazgatója.

A mostani járványhelyzetben számos civil szervezet, magánember és természetesen a vállalatok is megmozdultak, hogy lehetőségeikhez mérten valamilyen formában támogassák a vírus elleni harcot, illetve segítsék elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

Erre az összefogásra világított rá Ovádi Péter is, aki kiemelte, hogy a veszprémi és térségi összefogás ismét jelesre vizsgázott, továbbá köszönetet mondott a környék kis-közép- és nagyvállalatainak egyaránt, akik a járvány okozta gazdasági hullámvölgy ellenére is igyekeznek segíteni és hozzájárulni a védekezéshez.

Az ADA-BAU Kft. is ezek közé a vállalatok közé tartozik, akik maguk keresték fel a képviselőt, hogy segítsen megtalálni azt a területet, ahol legjobban tudnának segíteni a jelenlegi helyzetben.

Ovádi Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a rendvédelmi szervekkel, valamint a kórház vezetőivel is, így esett a figyelem azokra a betegszállítókra, akik napi 24 órában dolgoznak a kórházban, az összes osztály legtöbb betegével kapcsolatba kerülnek.

Az ő munkavégzésük komfortosabbá tételét tűzték ki célul olyan háztartási eszközök megvásárlásával, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

Az ADA-BAU Kft. jelezte, hogy vállalja ezen termékek megvásárlását, amelyeket egyből az osztály dolgozóinak át is adnak. Az Euronics egyébként kedvezményesen adta ezeket az eszközöket, ezzel is támogatva az akciót.

A rögtönzött átadón Ürményi Norbert a cég tulajdonosa elmondta, hogy azért, hogy az ADA-BAU Kft. ma ilyen sikeres lehet, sokat köszönhetnek a városnak, az itteni embereknek, ezért kötelességüknek érzik, hogy ilyen helyzetben valamit visszaadjanak ebből.

Ő is, valamint Ovádi Péter is megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, mielőtt átadták volna a hűtőszekrényt, szendvicssütőt, kávéfőzőt, mikrosütőt és laptopot, amely termékek összértéke több százezer forint.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató miután köszönetet mondott a felajánlásért hozzátette, hogy összesen 33-an dolgoznak betegszállítóként, az ő mindennapjaikat fogják ezek az eszközök komfortosabbá tenni. Továbbá kijelentette, hogy a jövőben is úgy fognak dolgozni, ahogy az elvárható egy megyei kórház részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.