Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Kérni sem kellett a segítséget

2020. április 27. 4:50
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében kapták meg a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói azokat a műszaki termékeket, amelyekre már régóta szükségük volt. A veszprémi ADA-BAU Kft. önként jelentkezett, hogy segíthessen.

Szerda délelőtt a veszprémi Euronics áruház előtt szájmaszkban és a megfelelő távolság betartásával történt az eszközök átadása a kórház részére, amelyen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ürményi Norbert az ADA-BAU Kft. tulajdonosa, valamint Horváth Ferenc Károlyné a kórház ápolási igazgatója.

A mostani járványhelyzetben számos civil szervezet, magánember és természetesen a vállalatok is megmozdultak, hogy lehetőségeikhez mérten valamilyen formában támogassák a vírus elleni harcot, illetve segítsék elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

Erre az összefogásra világított rá Ovádi Péter is, aki kiemelte, hogy a veszprémi és térségi összefogás ismét jelesre vizsgázott, továbbá köszönetet mondott a környék kis-közép- és nagyvállalatainak egyaránt, akik a járvány okozta gazdasági hullámvölgy ellenére is igyekeznek segíteni és hozzájárulni a védekezéshez.

Az ADA-BAU Kft. is ezek közé a vállalatok közé tartozik, akik maguk keresték fel a képviselőt, hogy segítsen megtalálni azt a területet, ahol legjobban tudnának segíteni a jelenlegi helyzetben.

Ovádi Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a rendvédelmi szervekkel, valamint a kórház vezetőivel is, így esett a figyelem azokra a betegszállítókra, akik napi 24 órában dolgoznak a kórházban, az összes osztály legtöbb betegével kapcsolatba kerülnek.

Az ő munkavégzésük komfortosabbá tételét tűzték ki célul olyan háztartási eszközök megvásárlásával, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

Az ADA-BAU Kft. jelezte, hogy vállalja ezen termékek megvásárlását, amelyeket egyből az osztály dolgozóinak át is adnak. Az Euronics egyébként kedvezményesen adta ezeket az eszközöket, ezzel is támogatva az akciót.

A rögtönzött átadón Ürményi Norbert a cég tulajdonosa elmondta, hogy azért, hogy az ADA-BAU Kft. ma ilyen sikeres lehet, sokat köszönhetnek a városnak, az itteni embereknek, ezért kötelességüknek érzik, hogy ilyen helyzetben valamit visszaadjanak ebből.

Ő is, valamint Ovádi Péter is megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, mielőtt átadták volna a hűtőszekrényt, szendvicssütőt, kávéfőzőt, mikrosütőt és laptopot, amely termékek összértéke több százezer forint.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató miután köszönetet mondott a felajánlásért hozzátette, hogy összesen 33-an dolgoznak betegszállítóként, az ő mindennapjaikat fogják ezek az eszközök komfortosabbá tenni. Továbbá kijelentette, hogy a jövőben is úgy fognak dolgozni, ahogy az elvárható egy megyei kórház részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. 2024. július 23. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.