Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Kérni sem kellett a segítséget

2020. április 27. 4:50
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében kapták meg a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói azokat a műszaki termékeket, amelyekre már régóta szükségük volt. A veszprémi ADA-BAU Kft. önként jelentkezett, hogy segíthessen.

Szerda délelőtt a veszprémi Euronics áruház előtt szájmaszkban és a megfelelő távolság betartásával történt az eszközök átadása a kórház részére, amelyen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ürményi Norbert az ADA-BAU Kft. tulajdonosa, valamint Horváth Ferenc Károlyné a kórház ápolási igazgatója.

A mostani járványhelyzetben számos civil szervezet, magánember és természetesen a vállalatok is megmozdultak, hogy lehetőségeikhez mérten valamilyen formában támogassák a vírus elleni harcot, illetve segítsék elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

Erre az összefogásra világított rá Ovádi Péter is, aki kiemelte, hogy a veszprémi és térségi összefogás ismét jelesre vizsgázott, továbbá köszönetet mondott a környék kis-közép- és nagyvállalatainak egyaránt, akik a járvány okozta gazdasági hullámvölgy ellenére is igyekeznek segíteni és hozzájárulni a védekezéshez.

Az ADA-BAU Kft. is ezek közé a vállalatok közé tartozik, akik maguk keresték fel a képviselőt, hogy segítsen megtalálni azt a területet, ahol legjobban tudnának segíteni a jelenlegi helyzetben.

Ovádi Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a rendvédelmi szervekkel, valamint a kórház vezetőivel is, így esett a figyelem azokra a betegszállítókra, akik napi 24 órában dolgoznak a kórházban, az összes osztály legtöbb betegével kapcsolatba kerülnek.

Az ő munkavégzésük komfortosabbá tételét tűzték ki célul olyan háztartási eszközök megvásárlásával, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

Az ADA-BAU Kft. jelezte, hogy vállalja ezen termékek megvásárlását, amelyeket egyből az osztály dolgozóinak át is adnak. Az Euronics egyébként kedvezményesen adta ezeket az eszközöket, ezzel is támogatva az akciót.

A rögtönzött átadón Ürményi Norbert a cég tulajdonosa elmondta, hogy azért, hogy az ADA-BAU Kft. ma ilyen sikeres lehet, sokat köszönhetnek a városnak, az itteni embereknek, ezért kötelességüknek érzik, hogy ilyen helyzetben valamit visszaadjanak ebből.

Ő is, valamint Ovádi Péter is megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, mielőtt átadták volna a hűtőszekrényt, szendvicssütőt, kávéfőzőt, mikrosütőt és laptopot, amely termékek összértéke több százezer forint.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató miután köszönetet mondott a felajánlásért hozzátette, hogy összesen 33-an dolgoznak betegszállítóként, az ő mindennapjaikat fogják ezek az eszközök komfortosabbá tenni. Továbbá kijelentette, hogy a jövőben is úgy fognak dolgozni, ahogy az elvárható egy megyei kórház részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.