Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Kérni sem kellett a segítséget

2020. április 27. 4:50
Rendhagyó sajtótájékoztató keretében kapták meg a Csolnoky Ferenc Kórház betegszállítói azokat a műszaki termékeket, amelyekre már régóta szükségük volt. A veszprémi ADA-BAU Kft. önként jelentkezett, hogy segíthessen.

Szerda délelőtt a veszprémi Euronics áruház előtt szájmaszkban és a megfelelő távolság betartásával történt az eszközök átadása a kórház részére, amelyen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Ürményi Norbert az ADA-BAU Kft. tulajdonosa, valamint Horváth Ferenc Károlyné a kórház ápolási igazgatója.

A mostani járványhelyzetben számos civil szervezet, magánember és természetesen a vállalatok is megmozdultak, hogy lehetőségeikhez mérten valamilyen formában támogassák a vírus elleni harcot, illetve segítsék elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

Erre az összefogásra világított rá Ovádi Péter is, aki kiemelte, hogy a veszprémi és térségi összefogás ismét jelesre vizsgázott, továbbá köszönetet mondott a környék kis-közép- és nagyvállalatainak egyaránt, akik a járvány okozta gazdasági hullámvölgy ellenére is igyekeznek segíteni és hozzájárulni a védekezéshez.

Az ADA-BAU Kft. is ezek közé a vállalatok közé tartozik, akik maguk keresték fel a képviselőt, hogy segítsen megtalálni azt a területet, ahol legjobban tudnának segíteni a jelenlegi helyzetben.

Ovádi Péter elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a rendvédelmi szervekkel, valamint a kórház vezetőivel is, így esett a figyelem azokra a betegszállítókra, akik napi 24 órában dolgoznak a kórházban, az összes osztály legtöbb betegével kapcsolatba kerülnek.

Az ő munkavégzésük komfortosabbá tételét tűzték ki célul olyan háztartási eszközök megvásárlásával, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

Az ADA-BAU Kft. jelezte, hogy vállalja ezen termékek megvásárlását, amelyeket egyből az osztály dolgozóinak át is adnak. Az Euronics egyébként kedvezményesen adta ezeket az eszközöket, ezzel is támogatva az akciót.

A rögtönzött átadón Ürményi Norbert a cég tulajdonosa elmondta, hogy azért, hogy az ADA-BAU Kft. ma ilyen sikeres lehet, sokat köszönhetnek a városnak, az itteni embereknek, ezért kötelességüknek érzik, hogy ilyen helyzetben valamit visszaadjanak ebből.

Ő is, valamint Ovádi Péter is megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a kitartó munkát, mielőtt átadták volna a hűtőszekrényt, szendvicssütőt, kávéfőzőt, mikrosütőt és laptopot, amely termékek összértéke több százezer forint.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató miután köszönetet mondott a felajánlásért hozzátette, hogy összesen 33-an dolgoznak betegszállítóként, az ő mindennapjaikat fogják ezek az eszközök komfortosabbá tenni. Továbbá kijelentette, hogy a jövőben is úgy fognak dolgozni, ahogy az elvárható egy megyei kórház részéről.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. ma 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.