2020. december 2.
//
Melinda névnap

Kötelezővé tenné a maszkokat a DK-Szakszervezetek frakció

2020. április 23. 13:51
Nyílt levélben kéri a polgármestertől a maszkviselés kötelezővé tételét a DK-Szakszervezetek frakció.

A levélben arra kérik Porga Gyula polgármestert, hogy – miután az önkormányzat minden veszprémi háztartásba juttatott maszkokat – "legalább a tömegközlekedés használata és a boltok, nyitva tartó üzletek és piac látogatása során" tegye kötelezővé a maszkviselést. Hozzátették: az érettségi miatt jelentősen meg fog nőni a tömegközlekedés kihasználtsága, a maszkkal történő védekezés ezért még fontosabbá válik. 

 

Mint írják, az elmúlt napokban Veszprém megyében is gyorsult a járvány terjedése, és a tetőzéshez közelítve ez a tendencia még erősebbé válik majd az elkövetkező időszakban. "Ráadásul az ismert betegek számánál valójában lényegesen több lehet azoknak a betegeknek a száma, akik tüneteket nem éreznek, de a betegséget közösségekben egészen bizonyosan terjesztik. Mindezen indokok alapján kérem, mielőbb rendelje el Veszprémben is az arcmaszkok viselését közösségi terekben!" – fogalmazott a frakció tagjai által aláírt levélben Katanics Sándor frakcióvezető.

vehir.hu

További cikkek

Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.
Az idei december megszépítője: a Kabóca Bábszínház
Az idei december megszépítője: a Kabóca Bábszínház
Telefonos beszélgetés a Mikulással, Szív küldi Kabóca módra és esti mese a bábszínészekkel. Bár a Kabóca Bábszínház átmenetileg bezárt, év végén sem maradnak mesés pillanatok nélkül a gyerekek.
Veszprémben ismét kifogásolt a levegő minősége
Veszprémben ismét kifogásolt a levegő minősége
Számos helyen tovább emelkedett a légszennyezettség a magas szállópor-koncentráció miatt.
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira
Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbeli felvételire az általános iskolások - közölte az Oktatási Hivatal szerdán. Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával tartják meg január 23-án.
Elkészült a honvédség veszprémi logisztikai központja
Elkészült a honvédség veszprémi logisztikai központja
átadták a NIPÜF Csoport legújabb létesítményét az Inpark Veszprém ipari parkban. A több mint 20 ezer négyzetméteres csarnok és a hozzá tartozó kiszolgáló épületek a Magyar Honvédség új anyagellátó raktárbázisaként működnek majd. A Honvédelmi Minisztérium megbízásából fejlesztett ingatlanokra hosszú távú bérleti megállapodást kötöttek a felek.