2021. október 22.
//
Előd névnap

Gyereket a magasba!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is megrendezte nagy sikerű, tavaly több ezer családot megmozgató országos akcióját. A Gyereket a magasba! Elnevezésű kezdeményezéshez a járványhelyzet miatt ezúttal otthon lehetett csatlakozni. Veszprémben is több kisgyermekes család emelte a magasba gyermekét szerdán.

2019-ben több mint tízezren vettek részt a programban, és emelték fel gyerekeinket, egyszerre, egy időben, megmutatva, hogy a gyerek a legnagyobb érték, amit az élet adhat. Ezzel felállították az egyszerre felemelt gyerekek nem hivatalos világrekordját.

Idén a kialakult helyzetre tekintettel azonban nem családi napok, gyerekkoncertek keretében, nem szabadtéren, hanem az otthonokban rendezték meg a nagy gyerekemelést. Az online akciókhoz tehát virtuális módon lehetett csatlakozni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közleménye külön kitér annak a fontosságára, hogy a távolság ellenére is hangsúlyozni kell, hogy a családok összetartoznak.

Emelje magasba mindenki gyermekét, legyen az újszülött, kisbaba, kicsi vagy nagy gyerek! Mutassuk meg szeretteinknek, a nagymamáknak, nagypapáknak, rokonainknak, hogy a távolság ellenére is mellettük vagyunk és egymáshoz tartozunk!

A kezdeményezéshez több ismert ember és család is csatlakozott, így Mádai Vivien és Takács Bence tévés műsorvezetők, Kiss Ramóna színésznő és Lékai Máté válogatott kézilabdázó, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, valamint több más sportoló, zenész és színész.

Az esemény fővédnöke Böjte Csaba szerzetes.

A nagy gyerekemeléshez nagyon könnyű csatlakozni, elég feltölteni az otthoni gyerekemelésről készült fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel.

A tavalyi akcióról készült videót pedig bárki megtekintheti az interneten.

vehir.hu

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.