Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
31°C

Egymást segítették az egészségügy területén

2020. május 1. 4:00
Kevesebb szó esik a mentősök munkájáról, mégis nélkülük nem működhetne az egészségügyi ellátórendszer. A veszprémi Plazma Center most erre hívta fel a figyelmet és jótékony céllal informatikai eszközökkel segítette a veszprémi mentősök munkáját.

Nemrég kezdte el működését Veszprémben a Plazma Center, a vállalat arra építi munkáját, hogy a hozzájuk jelentkező egészséges férfiak és nők vérplazmájával segítsék a modern gyógyszergyártást. A vérplazma, mint gyógyszeralapanyag nélkülözhetetlen a gyógyszergyártás számára, mivel laboratóriumban nem állítható elő, ezért is olyan fontos, hogy rendelkezésre álljon megfelelő adag. Kiváltképp a mostani járványban, hiszen ígéretes kísérletek zajlanak jelenleg is a koronavírus ellenszerének megtalálásában, ehhez pedig elengedhetetlen ez az alapanyag.

Amellett, hogy a Plazma Center ebben igyekszik segíteni, jótékony akcióval a veszprémi egészségügyben dolgozókat is segítette az elmúlt héten.

Ennek keretében a Mentőszolgálat munkatársainak két vadonatúj számítógépet és az ehhez kapcsolódó eszközöket adott át a múlthéten dr. Várnagy Emese a veszprémi center vezetője a Plazma Center képviseletében.

Nátrán Albin a megyei vezető mentőtiszt az átvételkor elmondta, hogy az új eszközök sokat fognak segíteni nekik elsősorban az adminisztratív munkában, ami nem csak a COVID-19 járvány idején jelentős, hanem egész évben.

Az átadásról egy videó is készült, amit a Plazma Center Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

vehir.hu
további cikkek
Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  tegnap 16:20 Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tegnap 16:07 Dr. Czinkotay Frigyest nevezték ki a megyei kórház élére Dr. Czinkotay Frigyest nevezték ki a megyei kórház élére Dr. Czinkotay Frigyes vezeti a Csolnoky Ferenc Kórházat július 15-től.  tegnap 16:35 Hogyan nőtt ki egy bulvárhírből Európa egyik legnívósabb vitorlásversenye? Hogyan nőtt ki egy bulvárhírből Európa egyik legnívósabb vitorlásversenye? Egy 19. századi bulvárhír miatt indult el rohamos léptekben a balatoni vitorlázás fejlesztése, amit aztán a két világháború és a tó gazdasági és társadalmi átalakulásai sem törtek meg. Éppen kilencven évvel ezelőtt pedig elrajtolt az első olyan tókerülő verseny, ami mára Európa egyik legnevesebb vitorlás viadala lett és mindenki csak úgy emlegeti, hogy Kékszalag. De pontosan kik voltak az úttörők a balatoni vitorlázásban és miért éppen kékszínű az a szalag. Történeti cikkünkben ezeket is elmondjuk. tegnap 14:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.