2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Egymást segítették az egészségügy területén

Kevesebb szó esik a mentősök munkájáról, mégis nélkülük nem működhetne az egészségügyi ellátórendszer. A veszprémi Plazma Center most erre hívta fel a figyelmet és jótékony céllal informatikai eszközökkel segítette a veszprémi mentősök munkáját.

Nemrég kezdte el működését Veszprémben a Plazma Center, a vállalat arra építi munkáját, hogy a hozzájuk jelentkező egészséges férfiak és nők vérplazmájával segítsék a modern gyógyszergyártást. A vérplazma, mint gyógyszeralapanyag nélkülözhetetlen a gyógyszergyártás számára, mivel laboratóriumban nem állítható elő, ezért is olyan fontos, hogy rendelkezésre álljon megfelelő adag. Kiváltképp a mostani járványban, hiszen ígéretes kísérletek zajlanak jelenleg is a koronavírus ellenszerének megtalálásában, ehhez pedig elengedhetetlen ez az alapanyag.

Amellett, hogy a Plazma Center ebben igyekszik segíteni, jótékony akcióval a veszprémi egészségügyben dolgozókat is segítette az elmúlt héten.

Ennek keretében a Mentőszolgálat munkatársainak két vadonatúj számítógépet és az ehhez kapcsolódó eszközöket adott át a múlthéten dr. Várnagy Emese a veszprémi center vezetője a Plazma Center képviseletében.

Nátrán Albin a megyei vezető mentőtiszt az átvételkor elmondta, hogy az új eszközök sokat fognak segíteni nekik elsősorban az adminisztratív munkában, ami nem csak a COVID-19 járvány idején jelentős, hanem egész évben.

Az átadásról egy videó is készült, amit a Plazma Center Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

vehir.hu

További cikkek