Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Aznap elfogták a besurranó tolvajokat

2020. május 2. 4:15 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
Veszprémi üzletekből és zirci óvodából loptak hétfőn fiatalok – elfogták őket.

Az eljárás adatai szerint egy 25 éves szili férfi a 16 éves berhidai barátnőjével, valamint a 18 éves győrszentiváni ismerősével egy veszprémi áruházhoz ment április 27-én dél körül. A boltból élelmiszereket tulajdonítottak el, majd az áruház előtt parkoló gépkocsijukkal elhajtottak. Ezt követően 14 óra előtt nem sokkal egy veszprémi nyomtatványbolt hátsó raktárjából, majd 14 óra 30 perc körül egy zirci élelmiszerüzlet irodájából az ott dolgozók pénztárcáját, míg egy zirci óvoda öltözőjéből készpénzt loptak el.

A bűncselekményekhez a két férfi választotta ki a helyszínt, ők vették el az értékeket, a lány az autóban várva segítette őket. A bejelentést követően a rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd az elkövetőket a zirci járőrök nem sokkal később, 15 órakor a 82-es számú főúton fogták el. A jármű átvizsgálása során a rendőrök megtalálták az ellopott élelmiszereket, valamint több tízezer forint készpénz és alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyag is előkerült.

A három személyt előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A kábítószergyorsteszt a 25 éves szili és 18 éves győrszentiváni lakosok esetében pozitív értéket mutatott. A két férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A fiatal lány az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Mindhármuk ellen üzletszerűen elkövetett lopás vétség, továbbá a 25 éves és 18 éves elkövetőkkel szemben kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a gyanúsítottak követtek-e el más, hasonló jellegű bűncselekményt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.