2021. május 6.
//
Ivett névnap

Őszi hétvégéken hívogat a Völgy

Idén is lesz Völgy, csak nem akkor és nem úgy, ahogy tervezték.

Miután a kormány augusztus 15-ig betiltotta az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, a Művészetek Völgye szervezői is B tervre álltak át. Rögtön kettőre.

Mint weboldalukon írják, akik az idei fesztiválra valamilyen bérletet váltottak, azok két opció közül választhatnak, ha szeretnének Kapolcsra és környékére látogatni: vagy a jövő évi, jubileumi, 30. Művészetek Völgyén használják fel a 2020-ra megváltott jegyüket, vagy pedig idén szeptemberben a "Völgyhétvégéken" váltják be azokat.

Szeptember négy hétvégéjén rendeznek programokat a Völgyben – ezek részleteit később közlik majd. 

Annyi mindenesetre tudható, hogy a nyári fesztiválra megváltott 10 napos bérlet 4, az 5 napos bérlet 2, a 3 napos bérlet pedig 1 választott hétvégére jelent belépőt. 

Aki sem az idén szeptemberi, sem a 2021-es nyári programokra nem szeretné átütemezni a megváltott jegyeit, két dolgot tehet: május közepétől visszaválthatja azokat, vagy lemondhat a visszatérítésről, ezzel támogatva a fesztivált. 

Arra kérünk titeket, ne szomorkodjatok! Az egészségünk a legfontosabb, és ha most kitartunk és mindannyian otthon maradunk, hamarosan újra megölelhetjük egymást és feltöltődhetünk a kedvenc településeinken zenével, tánccal, színházzal, dalokkal, újcirkusszal, kiállításokkal, kézműveskedéssel, bringázással, túrázással, szeretettel, nevetéssel, völgyélményekkel

– biztatják közönségüket zárszóként a Művészetek Völgye szervezői. 

Söge
Domján Attila

További cikkek

Elmarad a Gizella-napok
Elmarad a Gizella-napok
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Veszprém Európa Kulturális Fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony-Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja. Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak - mondta el az MTI-nek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos.
Régészeti feltárás kezdődik a Tihanyi Királykriptában
Régészeti feltárás kezdődik a Tihanyi Királykriptában
Április 30-án régészeti feltárás kezdődik a tihanyi apátság Királykriptájában. Az egy hónapig tartó munkálatokról, a kutatás fejleményeiről minden hét pénteken kisfilm formájában számolnak be a szakemberek a Tihanyi Bencés Apátság YouTube-csatornáján. A feltárt Királykriptát az ásatások befejeztével a nagyközönség is megtekintheti.
Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe
Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe
Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.