Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Online ballagtak az Iparisok

2020. május 6. 12:00
A különleges idők különleges megoldásokat kívánnak: az Ipari Szakközépiskola ballagási meghívóján helyszínként a YouTube-ot jelölték meg.

A YouTube-on rendezte meg ballagását az Ipari Szakközépiskola. A félórás ünnepségből nem maradtak ki az ilyenkor szokásos hagyományos elemek: az iskola folyosóinak bejárása, az igazgatói és diákbeszédek vagy épp az iskolazászló jelképes átadása a következő végzős évfolyamnak.

Tavaly az eső miatt kellett rendhagyó ballagást rendezni: akkor az épületbe szorult ünnepségen csak a végzős diákok és tanáraik vehettek részt, diáktársaik és vendégeik csak a folyosókon, termekben, az iskolarádión keresztül hallgathatták – emlékezett vissza Irányi László igazgató. Akkor még viccelődtek azzal, hogy a következő évben már a tévében kellene közvetíteni a ballagást, de nem gondolták, hogy olyan rendkívüli idők jönnek, amelyekben erre valóban szükség lehet. 

Irányi LászlóIrányi László

Az igazgató szerint valóban különleges a most búcsúzó csapat: 1987 óta nem volt olyan évfolyam ebben az iskolában, amiben csak öt osztály lett volna, ráadásul minden évben változott az előírt szakmai tanmenet, így folyamatosan ehhez kellett igazítani, hogy mit tanultak és mit tanítottak. Irányi szokásához hűen ezúttal is megfogalmazott személyes üzeneteket a végzős osztályfőnököknek és az osztályok különleges egyéniségeinek. 

“Miután elbúcsúztattunk benneteket, itt marad az emléketek nemcsak tanáraitoknak, hanem az alsóbb éveseknek is, és bízom benne, hogy ti sem csak tudást visztek magatokkal, hanem nagyon szép emlékeket is, illetve sokan visszajöttök ötödévre, és ezeket még gyarapíthatjátok.”

Az alsóbb évfolyamok nevében Xü Jade Li 11.A osztályos tanuló búcsúztatta a végzősöket. A középiskola négy évében életre szóló barátságokat kötünk, tapasztalatokat és olyan élményeket szerzünk, amiket már senki nem vehet el tőlünk – fogalmazott. A ballagás az utolsó mérföldő az érettségi előtt. Idén a rendkívüli helyzet miatt nem lehettek itt személyesen, de reméljük, a későbbiekben ez változni fog, és elbúcsúzhattok egymástól, tanáraitoktól és az iskolától is. 

Xü Jáde LiXü Jáde Li

A végzősök nevében Dufek Zsófia 12.B osztályos tanuló búcsúzott. Mint mondta:  "hétfőn, hosszú kihagyás után ismét beléphetünk az iskola kapuin, találkozhatunk barátainkkal, tanárainkkal, és hiszem, hogy ez erőt ad majd nekünk a vizsgák sikeres megírásában. Bízzunk benne, hogy később rendes ballagást is tarthatunk."

"Nekem az online oktatás hatalmas lecke volt, talán csak most értettem meg igazán, mit jelent Iparisnak lenni: egy összetartó, egymást segítő közösség tagjának lenni."

Bonyhádi Lili és Piltman AnnaBonyhádi Lili és Piltman Anna

A műsort Bonyhádi Lili 9.NY és Piltman Anna 10.G osztályos tanulók énekkel, a 12.D osztályos Tóth Szabolcs pedig saját maga által írt slammel színesítette. Irányi László idén is felolvasta azok nevét, akik kiemelkedő tanulmányi, közösségi vagy sportteljesítményükkel kiérdemelték az elismerést. Virtuálisan átadták a Pro Schola díjat is, melynek tanulói fokozatát Nagy Gergő, tanári fokozatát Kissné Németh Enikő kapta.

Az iskolazászló jelképes továbbadása régi hagyományAz iskolazászló jelképes továbbadása régi hagyomány

A műsor visszanézhető az iskola YouTube-csatornáján

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.