2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Porga: az idei ballagás az összetartozásról szól

Veszprém polgármestere hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a ballagásról az idei végzős diákokkal.

Kedves Végzős Diákok!

A tavasz legszebb virágai nyílnak, hamarosan befejeződik a tanév.
Végéhez közeledik egy meghatározó időszak az iskoláiktól búcsúzó tanulók életében, akik máris új elképzelésekkel, tervekkel készülnek életük következő szakaszára.
Talán nincs még egy olyan ünnepünk, amely a folytonos változás örömét és szomorúságát olyan jól kifejezi, mint a ballagás!
Körülményeink kényszerű alakulása miatt a ballagás idén nem lehet olyan, mint azelőtt volt! A világjárvány fenyegetése változtatásra, alkalmazkodásra kényszerít minket.
Akik idén fejezik be iskoláikat, hirtelen, egyik napról a másikra felnőtté válnak!
Akik ebben az esztendőben csak jelképesen ballaghatnak, ha jelképesen is, de annál szorosabban fogják egymás kezét.
Az egykori osztálytársak gondolatban kart karba öltve, együtt ballagnak tovább az élet hol kellemes, hol rögös útján... Még ha csak lélekben lehetnek is együtt, örökre megtartó közösségük tagjai maradnak.
A világjárvány miatt átalakult az életünk. Vannak azonban dolgok, amelyek nem változnak! Együvé tartozásunk érzése, az egymás iránti testvéri érzület és a szeretet változatlan!
Nehézségeink közepette egyre fontosabbá válnak az emberi kapcsolatok! Régi barátságok születnek újjá ezekben a nehéz napokban, erősebbé válik a kötelék családtagok, barátok és egykori osztálytársak között.
Összetartozásunkat, az emberi kapcsolatok megtartó erejét hivatott kifejezni a ballagás idén!
A ballagás, amelyet nem ünnepelhetünk a megszokott módon, mégis magában hordozza korunk legfontosabb üzenetét: nem vagyunk egyedül!
Az egykori osztálytársak számíthatnak egymásra, megoszthatják nehézségeiket és örömeiket!
Kérem, ne feledjék: régi iskolájuk és a veszprémiek nagy családja visszavárja a ballagó diákokat, akik egymás támogatásában bízva, merészen haladnak tovább kitűzött céljuk felé!
Hirtelen jött felnőttségük napjaiban gondoljanak arra, hogy városunk soha nem felejti el diákjait, akik életük felejthetetlen időszakát töltötték Veszprémben!
Legyenek szerencsések az úton!

Porga Gyula polgármester

vehir.hu

További cikkek

Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Csütörtökön ismét ülésezett a képviselő-testület. Elfogadták a város 2030-ig tartó városfejlesztési stratégiáját, döntés született a gyulafirátóti kerékpárút finanszírozásáról, de szóba kerültek az ukrajnai menekültek és a Deák Ferenc utcai leendő művészeti fejlesztő központ is.