2020. október 31.
//
Farkas névnap

Porga: az idei ballagás az összetartozásról szól

Veszprém polgármestere hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a ballagásról az idei végzős diákokkal.

Kedves Végzős Diákok!

A tavasz legszebb virágai nyílnak, hamarosan befejeződik a tanév.
Végéhez közeledik egy meghatározó időszak az iskoláiktól búcsúzó tanulók életében, akik máris új elképzelésekkel, tervekkel készülnek életük következő szakaszára.
Talán nincs még egy olyan ünnepünk, amely a folytonos változás örömét és szomorúságát olyan jól kifejezi, mint a ballagás!
Körülményeink kényszerű alakulása miatt a ballagás idén nem lehet olyan, mint azelőtt volt! A világjárvány fenyegetése változtatásra, alkalmazkodásra kényszerít minket.
Akik idén fejezik be iskoláikat, hirtelen, egyik napról a másikra felnőtté válnak!
Akik ebben az esztendőben csak jelképesen ballaghatnak, ha jelképesen is, de annál szorosabban fogják egymás kezét.
Az egykori osztálytársak gondolatban kart karba öltve, együtt ballagnak tovább az élet hol kellemes, hol rögös útján... Még ha csak lélekben lehetnek is együtt, örökre megtartó közösségük tagjai maradnak.
A világjárvány miatt átalakult az életünk. Vannak azonban dolgok, amelyek nem változnak! Együvé tartozásunk érzése, az egymás iránti testvéri érzület és a szeretet változatlan!
Nehézségeink közepette egyre fontosabbá válnak az emberi kapcsolatok! Régi barátságok születnek újjá ezekben a nehéz napokban, erősebbé válik a kötelék családtagok, barátok és egykori osztálytársak között.
Összetartozásunkat, az emberi kapcsolatok megtartó erejét hivatott kifejezni a ballagás idén!
A ballagás, amelyet nem ünnepelhetünk a megszokott módon, mégis magában hordozza korunk legfontosabb üzenetét: nem vagyunk egyedül!
Az egykori osztálytársak számíthatnak egymásra, megoszthatják nehézségeiket és örömeiket!
Kérem, ne feledjék: régi iskolájuk és a veszprémiek nagy családja visszavárja a ballagó diákokat, akik egymás támogatásában bízva, merészen haladnak tovább kitűzött céljuk felé!
Hirtelen jött felnőttségük napjaiban gondoljanak arra, hogy városunk soha nem felejti el diákjait, akik életük felejthetetlen időszakát töltötték Veszprémben!
Legyenek szerencsések az úton!

Porga Gyula polgármester

vehir.hu

További cikkek

Gulyás István koronavírusos, nélküle készül a férfi kézilabda-válogatott
Gulyás István koronavírusos, nélküle készül a férfi kézilabda-válogatott
Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya megfertőződött a koronavírussal, így a nemzeti együttes nélküle készül majd a november eleji Eurokupa-mérkőzésekre.
Ördög és pokol!
Ördög és pokol!
A Bakony pokoli neveket viselő helyeiről tartott előadást Futó János Lóczy Lajos plakettel kitüntetett geológus szerdán az Agórában.
Tizenkét mérkőzést halasztott el az EHF
Tizenkét mérkőzést halasztott el az EHF
A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság jövő heti selejtezői közül tízet, míg a magyarokat is felvonultató Eurokupában két találkozót halasztott el az európai szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén vagy a helyi tiltások következtében.
Megújult és bővült a márkói óvoda
Megújult és bővült a márkói óvoda
Az eddigi legnagyobb költségvetésű fejlesztése során csoportszobákkal, irodákkal, konyhával, és orvosi szobával bővült a Márkói Német Nemzetiségi Óvoda.
Nádirtás miatt emeltek vádat
Nádirtás miatt emeltek vádat
NATURA 2000 terület jelentős károsodását okozva elkövetett természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik Balatonakali térségében jelentős területen jogellenesen irtották ki a nádast a Balatonban.