2023. január 30.
//
Martina névnap

Porga: az idei ballagás az összetartozásról szól

Veszprém polgármestere hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a ballagásról az idei végzős diákokkal.

Kedves Végzős Diákok!

A tavasz legszebb virágai nyílnak, hamarosan befejeződik a tanév.
Végéhez közeledik egy meghatározó időszak az iskoláiktól búcsúzó tanulók életében, akik máris új elképzelésekkel, tervekkel készülnek életük következő szakaszára.
Talán nincs még egy olyan ünnepünk, amely a folytonos változás örömét és szomorúságát olyan jól kifejezi, mint a ballagás!
Körülményeink kényszerű alakulása miatt a ballagás idén nem lehet olyan, mint azelőtt volt! A világjárvány fenyegetése változtatásra, alkalmazkodásra kényszerít minket.
Akik idén fejezik be iskoláikat, hirtelen, egyik napról a másikra felnőtté válnak!
Akik ebben az esztendőben csak jelképesen ballaghatnak, ha jelképesen is, de annál szorosabban fogják egymás kezét.
Az egykori osztálytársak gondolatban kart karba öltve, együtt ballagnak tovább az élet hol kellemes, hol rögös útján... Még ha csak lélekben lehetnek is együtt, örökre megtartó közösségük tagjai maradnak.
A világjárvány miatt átalakult az életünk. Vannak azonban dolgok, amelyek nem változnak! Együvé tartozásunk érzése, az egymás iránti testvéri érzület és a szeretet változatlan!
Nehézségeink közepette egyre fontosabbá válnak az emberi kapcsolatok! Régi barátságok születnek újjá ezekben a nehéz napokban, erősebbé válik a kötelék családtagok, barátok és egykori osztálytársak között.
Összetartozásunkat, az emberi kapcsolatok megtartó erejét hivatott kifejezni a ballagás idén!
A ballagás, amelyet nem ünnepelhetünk a megszokott módon, mégis magában hordozza korunk legfontosabb üzenetét: nem vagyunk egyedül!
Az egykori osztálytársak számíthatnak egymásra, megoszthatják nehézségeiket és örömeiket!
Kérem, ne feledjék: régi iskolájuk és a veszprémiek nagy családja visszavárja a ballagó diákokat, akik egymás támogatásában bízva, merészen haladnak tovább kitűzött céljuk felé!
Hirtelen jött felnőttségük napjaiban gondoljanak arra, hogy városunk soha nem felejti el diákjait, akik életük felejthetetlen időszakát töltötték Veszprémben!
Legyenek szerencsések az úton!

Porga Gyula polgármester

vehir.hu

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.