2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Sokkal jobb helyzetben a vidékiek

2020. május 4. 9:00
Kettészakadt az ország, az új szabályozáshoz igazodik az adatközlés is, összehasonlíthatóvá vált a vidék és Budapest. Hétfői koronavírus adatok.

Hétfőtől vidéken feloldották a kijárási korlátozást, míg Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben marad. Az újfajta helyzethez igazodva teljesen átalakult a kormányzati tájékoztató portál adatközlése

Vasárnap 38 új fertőzöttet regisztráltak, így az országban összesen 3036 esetről tudunk.

Ebből 58-an élnek Veszprém megyében, az ő számuk nem emelkedett az elmúlt 24 órában.

A valós esetszám a tünetmentes betegek magas aránya miatt ennek akár tízszerese is lehet, és fontos megjegyezni, hogy a tünetmentes betegek is fertőznek.

A fenti adatokban mindenki benne van, akinél valaha pozitív eredményt mutattak ki, azok is, akik időközben már elhunytak vagy meggyógyultak. Mától azonban elérhetők az aktív esetek száma is, vagyis tudjuk, hogy ebben a pillanatban hány betegről tudunk. Vidéken 765, Budapest környékén 1290 (37,2%  – 62,8%). 

Az elmúlt 24 órában 11 fő hunyt el a járvány következtében, közülük a legfiatalabb egy 64 éves férfi, akinek magas vérnyomás, cukorbetegség, veseelégtelenség szerepelt a kórtörténetében. A tegnap elhunytak átlagos életkora 81 év, közülük 7 férfi és 4 nő. Velük együtt összesen már 351 áldozatot szedett a járvány Magyarországon, 276 fő hunyt el Budapest környékén és 75 vidéken ( 79,7% – 21,3%).

Tegnap mindössze egy beteget nyilvánítottak gyógyulttá, ezzel a kórt sikeresen leküzdők száma 630-ra emelkedett, közülük 319 fő Budapest környékén, 311 vidéken él (50,6% – 49,4%).

Ez az adat mutatja meg igazán, hogy mennyivel jobb a helyzet vidéken, mint Budapest környékén: a fővárosban és az agglomerációban ismert esetek 16,9%-a gyógyult meg, míg 14,6%-uk elhunyt. Ezzel szemben az összes vidéki eset 27%-a gyógyult és 6,5%-a hunyt el.

Vagyis vidéken arányaiban sokkal többen gyógyulnak és sokkal kevesebben halnak meg a koronavírus fertőzés miatt, mint a fővárosban és környékén.

Söge

További cikkek

Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
A keddi közgyűlés témáiról tartott sajtótájékoztatót szombaton Kovács Rajmund független képviselő.
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Az átadási ceremóniát a koronavírus miatt rendezték meg Veszprémben.
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap