Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hat év után először van üres kennel a veszprémi menhelyen

2020. május 19. 4:00
Szokták mondani, hogy az élet utazás, melyet sokkal jobb egy társsal az oldalunkon megtenni. Társunk persze bárki lehet. Bárki, vagy bármi. Hiszen egy menhelylakó állat is szebbé varázsolhatja az életünket.

Az új koronavírus-járvány adta helyzetben, valamint az azzal járó kijárási korlátozás ideje alatt ha csak egyszer is magunkba néztünk, akkor rengeteg mindennel szembesülhettünk. Családi körben közelebb kerülhettünk egymáshoz, tisztázhattuk sérelmeinket, megbocsáthattunk. 

De ami talán a legfontosabb, észlelhettük azt is, hogy egyedül a vagyunk. A magány pedig – mint tudjuk – hálátlan útitárs. A veszprémi állatvédő egyesületnél éppen azért ha az elmúlt időszakban sétáltatásra nem is, örökbefogadásra ugyanúgy biztosítottak lehetőséget a menhely munkatársai.

Böröczky Veronika, az egyesület elnökeBöröczky Veronika, az egyesület elnöke

Aminek meg is lett az eredménye, hiszen 

hat év után először van üres kennel a veszprémi menhelyen.

Portálunk szerdai látogatásakor az egyesület elnöke, Böröczky Veronika elmondta, az elmúlt időszakban hála Istennek egyik lakójukra rámosolygott a szerencse: szerető családba kerülhetett.

Hozzátette, mivel menhelyükre kizárólag a gyepmesteri telepről érkeznek kutyák, az otthonra találó kiskedvenc részlege egyelőre még üresen marad, mivel a telepen jelenleg az összes kennel szabad.

A gyepmesteri telepen Melák őrzi a lakrészeketA gyepmesteri telepen Melák őrzi a lakrészeket

Az Állatvédő Egyesület Veszprém területén jelenleg húsz macska, illetve nyolc kutya várja leendő gazdáját oltva, ivartalanítva, és mint megtudtuk, ápolt bundával: a kutyakozmetikus Koronczai-Takáts Viktória saját költségén minden "szállóvendég" szőrzetét rendbeteszi, annak érkezését követően.

Ottjártunkkor egyébként egy igencsak különleges, mondhatni varázslatos felajánlásnak is szemtanúi lehettünk. A művész Szintén Zsuzsanna ugyanis korántsem hétköznapi ajándékokkal támogatta az egyesületet.

A menhelyen élő összes kutyáról készített egy teljesen egyedi festményt, amelyet később igaz, fájó szívvel, de akár jótékonysági licitre is bocsáthatnak.

Az összes menhelylakó kutyáról készült egy alkotásAz összes menhelylakó kutyáról készült egy alkotás

Állatvédő Egyesület Veszprém

Elnök: Böröczky Veronika
Telefonszám: 06 20 368 0744, 06 20 288 3728
E-mail cím: allatvedok.veszprem@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/AllatvedoEgyesuletVeszprem

Adószám: 19264952-1-19
Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.: 11100300 – 19264952 – 36000001

A felajánlásokkal, valamint a telephely önkénteseinek odaadó munkájával, együtt, közös erőkkel évente félezer állat kap lehetőséget egy újabb, szebb életre! Az egyesület állateledelt, védőoltást, orvosi ellátást, illetve ivartalanítást finanszírozhat az adóforintokból. 

Adománygyűjtő helyek: Platti Díszállatkereskedés (Veszprém), Kedvenc Állatorvosi Rendelő (Veszprém)

Az alkotó, Szintén Zsuzska Hadarral még sétált is egyet az átadást követőenAz alkotó, Szintén Zsuzska Hadarral még sétált is egyet az átadást követően

A veszprémi menhely május 4. óta ismét fogad sétáltató önkénteseket. 

A tömeges találkozások elkerülése érdekében ehhez azonban előzetes bejelentkezésre van szükség, amelyet bárki megtehet a fentebb említett elérhetőségeken minden nap kora estig. Az egyesület vezetői arra kérik a segítőket, ha lehetőségük engedi, akkor maszkban, illetve kesztyűben érkezzenek.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.