Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C

Legújabb albumát ajánlotta fel a Gizella Nőikar az idősek otthona lakóinak és dolgozóinak

2020. május 10. 4:00
Cédét adományozott a Völgyikút Idősek Otthonának a Gizella Nőikar

A Gizella Nőikar tagjai úgy döntöttek, hogy bár a hagyományos, Gizella-napok keretében május 10-re tervezett nagykoncertjük a járványhelyzet miatt idén elmarad, mégis szeretnének „koncertet adni” a Veszprém művészeti életében oly fontos Gizella névnap hetében. A zenei élményt ezúttal CD formájában, adományként adták át a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesı́tett Szociális Intézménye II. számú Idősek Otthona lakóinak és dolgozóinak kedden a veszprémi Völgyikút utcában.

 Fotó: Kruppa-Jakab Éva

A koronavı́rus járvány miatt bevezetett karantén talán az időseknek a legnehezebb. A bentlakásos idősek otthonában élőkre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak: látogatási tilalom van érvényben, és a lakók sem hagyhatják el az intézményt.

A Gizella Nőikar karnagya, Borbásné Gazdag Gabriella a VKTT Egyesített Szociális Intézménye II. sz. Idősek Otthona vezetőjének, Kaszásné Lovasi Líviának adta át a kórus „...lelkemet megvidámítja...” című albumának húsz tiszteletpéldányát. Az intézményvezető örömmel vette át az ajándékot.

Az adományozás célja, hogy a nőikar által megszólaltatott műveket az otthon idős lakói akár a saját lakrészükben, majd a járvány levonulása után a társalgókban, a foglalkozásokon, irodalmi esteken hallgathassák, élvezhessék, s az ő lelküket is megvidámı́tsa a veszprémi kóruszene. Természetesen a Gizella Nőikar célja az is, hogy az otthonban dolgozók számára is örömet, felüdülést nyújtson a zene ebben a rendkívül megterhelő időszakban.

Az adomány átadása során a karnagy és az intézményvezető egy későbbi élő koncert lehetőségéről is egyeztettek. A kórus a bentlakók egyik jövőbeni rendezvényét, ünnepségét szeretné előadásával szı́nesebbé tenni.

A Gizella Nőikar Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együtteseként veszprémi önkormányzati intézményt kívánt támogatni, ezzel is jelképezve az összefogást és a segı́tségnyújtás fontosságát.

Fotó: Kruppa-Jakab Éva

vehir.hu
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.