2021. november 28.
//
Stefánia névnap

Legújabb albumát ajánlotta fel a Gizella Nőikar az idősek otthona lakóinak és dolgozóinak

Cédét adományozott a Völgyikút Idősek Otthonának a Gizella Nőikar

A Gizella Nőikar tagjai úgy döntöttek, hogy bár a hagyományos, Gizella-napok keretében május 10-re tervezett nagykoncertjük a járványhelyzet miatt idén elmarad, mégis szeretnének „koncertet adni” a Veszprém művészeti életében oly fontos Gizella névnap hetében. A zenei élményt ezúttal CD formájában, adományként adták át a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesı́tett Szociális Intézménye II. számú Idősek Otthona lakóinak és dolgozóinak kedden a veszprémi Völgyikút utcában.

 Fotó: Kruppa-Jakab Éva

A koronavı́rus járvány miatt bevezetett karantén talán az időseknek a legnehezebb. A bentlakásos idősek otthonában élőkre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak: látogatási tilalom van érvényben, és a lakók sem hagyhatják el az intézményt.

A Gizella Nőikar karnagya, Borbásné Gazdag Gabriella a VKTT Egyesített Szociális Intézménye II. sz. Idősek Otthona vezetőjének, Kaszásné Lovasi Líviának adta át a kórus „...lelkemet megvidámítja...” című albumának húsz tiszteletpéldányát. Az intézményvezető örömmel vette át az ajándékot.

Az adományozás célja, hogy a nőikar által megszólaltatott műveket az otthon idős lakói akár a saját lakrészükben, majd a járvány levonulása után a társalgókban, a foglalkozásokon, irodalmi esteken hallgathassák, élvezhessék, s az ő lelküket is megvidámı́tsa a veszprémi kóruszene. Természetesen a Gizella Nőikar célja az is, hogy az otthonban dolgozók számára is örömet, felüdülést nyújtson a zene ebben a rendkívül megterhelő időszakban.

Az adomány átadása során a karnagy és az intézményvezető egy későbbi élő koncert lehetőségéről is egyeztettek. A kórus a bentlakók egyik jövőbeni rendezvényét, ünnepségét szeretné előadásával szı́nesebbé tenni.

A Gizella Nőikar Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együtteseként veszprémi önkormányzati intézményt kívánt támogatni, ezzel is jelképezve az összefogást és a segı́tségnyújtás fontosságát.

Fotó: Kruppa-Jakab Éva

vehir.hu

További cikkek

Művészek életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt kiállítás
Művészek életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt kiállítás
Több mint száz művész életútját mutatja be a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Házában nyílt digitális tárlat. A Zsidók és művészetek, Chagalltól Spielbergig című kiállítást vasárnap este nyitották meg.
A két Lotti története a Petőfi Színház színpadán
A két Lotti története a Petőfi Színház színpadán
A Veszprémi Petőfi Színház vasárnap mutatja be az Erich KÄstner regényéből íródott történet színpadi változatát, A két Lottit.
Új kiállítás a Csikászban
Új kiállítás a Csikászban
Péntek délután nyílt meg Halász Péter Tamás SOL+ című kiállítása a Csikász Galériában. 
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
A hétnapos fesztivál szombaton ének-zenei és irodalmi megmérettetésekkel vette kezdetét, a következő napokban pedig a képzőművészeti szekciók mellett többek között színházi előadás, koncert és irodalomterápiás foglalkozás is várja a résztvevőket.
Vadászhistóriák az életszeretetről
Vadászhistóriák az életszeretetről
Egy vadász – régi és új – históriáit gyűjti csokorba a Vadakat mesélek című kötet. Bodrogi Gyula írásai – miként színészi játéka is - szemlélődő, mindenkire és mindenre érzékenyen figyelő személyiségről árulkodnak. És mivel a szerző erkölcsi alapállása, hogy a ”vadnak nincs puskája”, ezért az emberekről és az állatokról szóló, Esopus-féle jellemrajzokból csakis az utóbbiak kerülhetnek ki győztesen.