Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legújabb albumát ajánlotta fel a Gizella Nőikar az idősek otthona lakóinak és dolgozóinak

2020. május 10. 4:00
Cédét adományozott a Völgyikút Idősek Otthonának a Gizella Nőikar

A Gizella Nőikar tagjai úgy döntöttek, hogy bár a hagyományos, Gizella-napok keretében május 10-re tervezett nagykoncertjük a járványhelyzet miatt idén elmarad, mégis szeretnének „koncertet adni” a Veszprém művészeti életében oly fontos Gizella névnap hetében. A zenei élményt ezúttal CD formájában, adományként adták át a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesı́tett Szociális Intézménye II. számú Idősek Otthona lakóinak és dolgozóinak kedden a veszprémi Völgyikút utcában.

 Fotó: Kruppa-Jakab Éva

A koronavı́rus járvány miatt bevezetett karantén talán az időseknek a legnehezebb. A bentlakásos idősek otthonában élőkre a legszigorúbb szabályok vonatkoznak: látogatási tilalom van érvényben, és a lakók sem hagyhatják el az intézményt.

A Gizella Nőikar karnagya, Borbásné Gazdag Gabriella a VKTT Egyesített Szociális Intézménye II. sz. Idősek Otthona vezetőjének, Kaszásné Lovasi Líviának adta át a kórus „...lelkemet megvidámítja...” című albumának húsz tiszteletpéldányát. Az intézményvezető örömmel vette át az ajándékot.

Az adományozás célja, hogy a nőikar által megszólaltatott műveket az otthon idős lakói akár a saját lakrészükben, majd a járvány levonulása után a társalgókban, a foglalkozásokon, irodalmi esteken hallgathassák, élvezhessék, s az ő lelküket is megvidámı́tsa a veszprémi kóruszene. Természetesen a Gizella Nőikar célja az is, hogy az otthonban dolgozók számára is örömet, felüdülést nyújtson a zene ebben a rendkívül megterhelő időszakban.

Az adomány átadása során a karnagy és az intézményvezető egy későbbi élő koncert lehetőségéről is egyeztettek. A kórus a bentlakók egyik jövőbeni rendezvényét, ünnepségét szeretné előadásával szı́nesebbé tenni.

A Gizella Nőikar Veszprém Megyei Jogú Város kiemelt művészeti együtteseként veszprémi önkormányzati intézményt kívánt támogatni, ezzel is jelképezve az összefogást és a segı́tségnyújtás fontosságát.

Fotó: Kruppa-Jakab Éva

vehir.hu
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. tegnap 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.