Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Krízistámogatással segít az önkormányzat

2020. június 8. 4:00
A járványhelyzet negatív gazdasági hatásai miatt Veszprémben is többen elvesztették a munkájukat. Az anyagi problémák enyhítése érdekében az önkormányzat létrehozta a krízistámogatási rendszerét.

A helyi rendelet szerint a krízis támogatásként 30.000 Ft-ot azok a veszprémi lakosok igényelhetnek, akik életvitelszerűen a városban élnek és regisztrált álláskeresők.

Ezt az új támogatást kifejezetten a koronavírus okozta gazdasági válság miatt hívta életre a város, ebből kifolyólag azok a magánszemélyek igényelhetik, akiknek a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg a munkahelye.

A rendelet részletezi még a jogosultak körét. Eszerint az a személy kaphatja meg, aki munkaviszonyból, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelemmel nem rendelkezik, és családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át (jelenleg 57.000 forintot). Továbbá egyedül élő, vagy egyedülálló szülő/törvényes képviselő esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (jelenleg 71.250 forintot)

A krízistámogatást egy évben legfeljebb háromszor lehet igényelni.

Az erre vonatkozó helyi rendelet elérhető ezen a linken, az igényléshez szükséges űrlap pedig itt található.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.