2023. március 21.
//
Benedek névnap

Krízistámogatással segít az önkormányzat

A járványhelyzet negatív gazdasági hatásai miatt Veszprémben is többen elvesztették a munkájukat. Az anyagi problémák enyhítése érdekében az önkormányzat létrehozta a krízistámogatási rendszerét.

A helyi rendelet szerint a krízis támogatásként 30.000 Ft-ot azok a veszprémi lakosok igényelhetnek, akik életvitelszerűen a városban élnek és regisztrált álláskeresők.

Ezt az új támogatást kifejezetten a koronavírus okozta gazdasági válság miatt hívta életre a város, ebből kifolyólag azok a magánszemélyek igényelhetik, akiknek a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg a munkahelye.

A rendelet részletezi még a jogosultak körét. Eszerint az a személy kaphatja meg, aki munkaviszonyból, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelemmel nem rendelkezik, és családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át (jelenleg 57.000 forintot). Továbbá egyedül élő, vagy egyedülálló szülő/törvényes képviselő esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (jelenleg 71.250 forintot)

A krízistámogatást egy évben legfeljebb háromszor lehet igényelni.

Az erre vonatkozó helyi rendelet elérhető ezen a linken, az igényléshez szükséges űrlap pedig itt található.

vehir.hu

További cikkek

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.