Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állatkerti meglepetés az egészségügyi dolgozóknak

2020. május 26. 4:00
A Veszprémi Állatkert 2000 db belépővel köszöni meg a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak valamint a veszprémi mentősöknek a járványhelyzet idején végzett embert próbáló munkájukat. A jelképes átadóra szerda délután került sor az állatkertnél.

Török László az állatkert igazgatója a sajtóeseményen kiemelte, hogy bár az állatkert a járvány idején a látogatók elől zárva volt, folyamatosan követték az eseményeket és bíztak benne, hogy nemsokára jobbra fordul a helyzet. Kiemelte, hogy minden nap bebizonyosodott számukra is, hogy az egészségügyi dolgozóknak milyen sokat köszönhetnek az emberek, az ő munkájuk az átlagnál is jobban felértékelődött ezekben a hetekben.

Éppen ezért az állatkert részéről úgy próbálják ezt a hálát kifejezni, ahogy legjobban tudják, azaz állatkerti élményt adnak az ezen a területen dolgozóknak.

A Csolnoky kórház minden dolgozójának, azaz nem csak az orvosoknak és ápolóknak, hanem a technikai munkatársakat is beleértve, valamint a veszprémi mentőszolgálat szintén minden alkalmazottjának egy szabadon felhasználható belépőt adnak az állatkertbe.

Az eseményen Ovádi Péter országgyűlési képviselő is méltatta az intézmény felajánlását, valamint reményét fejezte ki, hogy ez a kezdeményezés is országos hírűvé válik és más állatkertek is átveszik majd a jó példát.

Hozzátette, hogy a járvány első fázisát sikerült átvészelni, de ez csak úgy sikerülhetett, hogy a városban és a térségben tevékenykedő egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeztek, valamint kiváló szakmai felkészültséggel és alázattal néztek szembe a kihívásokkal.

A kórház részéről dr. Lippai Norbert főigazgató az utóbbi hetek történéseiről elmondta, hogy szerencsére sikerült végig kézben tartani a helyzetet, így megoldhatatlan probléma nem ütötte fel a fejét, ugyanakkor megköszönte a felajánlást, ami véleménye szerint segíteni fog a pihenésben és a kikapcsolódásban a kórház dolgozóinak is.

A mentőszolgálat részéről Nátrán Albin Veszprém megyei vezető mentőtiszt szintén megköszönte a belépőket, valamint elmondta, hogy Veszprémben, valamint a megyében egy mentőtiszt sem betegedett meg a járvány alatt.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.