2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Nyárra majdnem normálisak lehetnek a hétköznapjaink

2020. május 29. 13:00
Veszprémben is lesznek nyári táborok, júniustól helyreáll a helyi járatos közlekedés. A polgármester közleménye a nyitás következő lépéseiről.

A koronavírus okozta első megpróbáltatásokon sikeresen túl vagyunk, a közösség összefogásának köszönhetően jól reagáltunk a kezdeti nehézségekre. 

A fokozatos újranyitás soron következő lépései a gyermekek nyári elhelyezését érintik elsősorban. 

Jogszabályi döntés alapján 2020. május 25-től Veszprémben is újranyitnak az óvodák, két hetes leállást leszámítva az intézmények egész nyáron üzemelnek majd. A szülők részletes tájékoztatást kapnak a nyitva tartás részleteiről az intézményektől, de a veszprem.hu városi honlapon is elérhető lesz az információ a döntés meghozatala után. 

A bölcsődék a veszélyhelyzet előtt érvényes normál rendben működnek tovább május 25., hétfőtől, és szintén két hét nyári leállást tartanak majd. 

A nyári szünetben szokásos menetrend lép életbeA nyári szünetben szokásos menetrend lép életbe

Az élet lassan visszaáll a normál kerékvágásba, így egyre több szülőnek okoz gondot a gyermekek elhelyezése, ezért a kormány intézkedései is alapvetően azt a cél szolgálják, hogy megkönnyítsék a gyermekelhelyezést, segítve ezzel a családoknak. 

Veszprémben is külön figyelmet fordítunk arra, hogy a nyári szünetben otthon maradó gyermekeknek olyan ellátást és programokat biztosítsunk, mely a szülők munkavégzését nem akadályozzák és a családi kasszát sem terhelik jelentősen. Az általános iskolák június 26-ig biztosítják a gyerekek fogadását, ezért a nyári táborokat, az ez utáni hetekben rendezzük meg. A célunk, hogy egész nyáron biztosítsuk a gyermekek elhelyezését és szórakoztatását. Ennek érdekében meghosszabbítottuk az önkormányzati napközis táborok idejét, melyek így hat héten keresztül, június 29-től augusztus 7-ig várják majd a gyerekeket az Intézményi Szolgáltató Szervezet által kijelölt épületben. 


Továbbá a kulturális intézményeket is arra kértük, hogy - különös tekintettel az augusztusi időszakra – szervezzenek saját táborokat, programokat a különleges helyzetben. A civil szervezetek és a sportegyesületek is készülnek saját napközis táborokkal, programokkal. Olyan pályázatot hirdetünk számukra, mellyel pénzügyi segítséget nyújtva ösztönözzük a táborok szervezését, így biztosítva a családok számára is a megfizethetőbb programkínálatot. Az önkormányzat az egyesületek működésének támogatása mellett a családok terheit kívánja csökkenteni ez által.  

A gyerekek újra elfoglalhatják az óvodákatA gyerekek újra elfoglalhatják az óvodákat

A táborokról az intézmények, egyesületek honlapjain, a veszprem.hu és a GyerekVeszprém facebook oldalon nyújtunk majd részletes tájékoztatást. 

A táborok mellett a rászoruló családoknak a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményen keresztül biztosítjuk az étkezést, gondoskodunk a gyermekek ellátásról.  

A normál kerékvágásba való visszatérést segíti a V-busz menetrend is, mely 2020. június 2., keddtől tanszüneti menetrend szerint közlekedteti járatait. Ugyanezen a napon újra életbe lép az első ajtós felszállás rendje is.  

Köszönöm mindenkinek az eddigi kitartást és együttműködést. 

Közösen, kitartva, sikerülni fog!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! 


Veszprém, 2020. május 22.


Porga Gyula

vehir.hu

További cikkek

Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.
VÁLTOZIK A NYITVATARTÁS A V-BUSZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN!
VÁLTOZIK A NYITVATARTÁS A V-BUSZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁN!
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap