2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Elmarad a VeszprémFest

2020. június 3. 4:00
Jövőre viszont hét napos lesz, és három fellépőt már be is jelentettek.

Ebben az évben nem tudják megrendezni a VeszprémFestet – a hírt Mészáros Zoltán fesztiváligazgató jelentette be a fesztivál közösségi felületén. 

A Jazz+Az, a Postmodern Jukebox és Juan Diego Flores egy évvel később, a 2021-es fesztivál keretében mégis eljön majd Veszprémbe – az ő fellépéseikre megváltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek a jövő nyári alkalommal. Ezeket a jegyeket nem váltják vissza.

Dido – aki két este is színpadra állt volna idén júliusban – biztosan nem lesz itt jövőre, így azok, akiknek az ő koncertjére volt jegyük, azt 2021-ben egy szabadon választott estén érvényesíthetik, amihez 1500 forintos italkupont is kapnak. Aki nem talál kedvére való programot a jövő évi felhozatalban, annak visszafizetik a jegy árát – a döntéssel érdemes még várni, a fellépőket várhatóan novemberben jelentik be.

Mészáros Zoltán azt is elmondta, hogy a 2021-es Veszprémfest a megszokottnál hosszabb, 7 napos lesz, és a História kert mellett visszatérnek a várba és a jezsuita templomba is. 

 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér - de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta - indult el a flamand Antwerpenből és érkezett meg csütörtökön délután Veszprémbe.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Malomsorsok a Séd mentén
Malomsorsok a Séd mentén
Vasárnap a gomolygó idő ellenére számos lelkes érdeklődő csatlakozott a Túrajó tematikus sétájához. A jelentkezők nevében is bátran mondhatom: sok élménnyel és érdekes ismeretanyaggal lettünk gazdagabbak.
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Nemrég az Oliva étteremben két olyan város jó barátai találkoztak, amely városok mindegyike az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosa, programjaikban pedig egyaránt szeretnének adózni borkultúrának is. Veszprém és testvárvárosának, az észtországi Tartunak a vezetői régi jó kapcsolatot ápolnak egymással, a mostani a találkozót is a személyesség jellemezte, még úgy is, hogy a két társaság 1500 km-re volt egymástól a valóságban. Ráadásul Tartu szempontjából komoly tétje is volt az alkalomnak.
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Bejelentették a 2022/23-as évad előadásait, melyek már a közelgő Európa Kulturális Fővárosa év jegyében kerülnek repertoárra.