2020. július 9. // Lukrécia névnap

Hétfőn indul a gyermekek hete

2020. május 27. 5:25
A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal a gyermeknek szülőknek közvetítenek tartalmakat.

Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül kerül lesz elérhető 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indul, és jeles nappal zárul. Május 25. ugyanis az eltűnt gyermekek napja, melynek kapcsán a CoolLaunch is készül programmal és figyelemfelkeltő kampánnyal. Vasárnap, május 31-én pedig a gyermeknapot ünnepeljük.

A hét során többek között lesz szó a gyermekkori többnyelvűségről, melyet egy gyermekkora óta különböző nyelveket tanuló fiatal lánnyal készített interjún keresztül ismerhetnek meg a nézők. A gyerekek és fiatalok rajzpályázaton alkothatják újra Veszprém ikonikus épületét, a húszemeletest, a veszprémi Slam Poetry Klub is készült egy tiniknek szóló előadással.

A teljesség igénye nélkül még online játszóházzal, gyermekelsősegéllyel, hangszeres játékokkal és a hangszereket megismertető zenészekkel, e-sporttal és mesékkel is találkozhatnak a héten a CoolLaunch Facebook oldalára látogatók.

A teljes hét során gyűjtést szervezünk a Veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, amely kezdeményezésünket sajátos módon, egy egyedi péksüteménnyel a MAKMOISELLE pékség is támogatni fog. A programsorozatnak lesznek sztárnagykövetei, a fővédnök pedig Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projektért felelős kormánybiztos lesz.

A kormánybiztos Gyermekek hetéről készül online videója elérhető a CoolLaunch Facebook oldalán: https://www.facebook.com/coollaunch/videos/683622412423600/ 

vehir.hu

További cikkek

Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból.
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Július 10-től Veszprémbe is kérhetik a rendelésük kézbesítését az IKEA.hu weboldalán a vásárlók, akik jövő péntektől vehetik át termékeiket.
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. 19 balatoni strandon 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban.
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
2020. július 9. // Lukrécia névnap