2020. július 7. // Appolónia névnap

Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú

2020. június 4. 4:00
Veszprémi Állatkert
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.

Idén februárban született az a szélesszájú nőstény orrszarvúbébi, akit a látogatók eddig csak üvegfal mögött tudtak meglátogatni, most viszont egyre többször merészkedik ki anyjával a külső részekre is, hamarosan pedig várhatóan a nagy Afrika szavannakifutó állandó látványossága lesz.

Az állatkert Facebook-oldalán a napokban tettek közzé képeket a fiatal állatról, ezeken jól látszik, hogy bár még nem távolodik el a Rebeka nevű anyaállat mellől, de nagyon élvezi a kinti létet.

Az állatkert dolgozói nagyon védik a kölyköt, a hűvösebb időjárás miatt eddig szándékosan nem engedték ki a külső kifutóra, nehogy megbetegedjen az érzékeny borjú, de ahogy hétről hétre erősödik, az időjárás pedig hamarosan átfordul az évszaknak megfelelő melegebb hőmérsékletűre, a kis orrszarvú is egyre többet lesz majd társaival látható a külső részeken is.

A veszprémi Afrika szavannakifutó egyébként az országban a legnagyobb ilyen jellegű állatkerti attrakciója, a látogatók elé így valóban az a kép tárul, ami az orrszarvúk eredeti élőhelyén is lenne.

Neve egyelőre nincsen az orrszarvúnak, viszont Török László igazgató portálunknak elárulta, hogy a közeljövőben a látogatók segítségét kérik majd, hogy közösen nevezzék el a kölyköt.

Képek: Veszprémi Állatkert

vehir.hu

További cikkek

Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
Nyolc műfüves focipályával gazdagodik Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhat meg a megyében őszig. A tervezett pályákból négy Veszprémben, szintén négy a környező településeken lelhet otthonra. A szövetség városunk élvonalbeli futsalcsapatával, illetve a szakképzési centrummal is együttműködik majd szakmai partnerként.
30 óra non-stop evezés: veszprémi induló is teljesítette idén az UltraRábát
30 óra non-stop evezés: veszprémi induló is teljesítette idén az UltraRábát
Kollegánk, Czeglédi Zoltán és társa 30 óra 21 perc alatt teljesítette Európa leghosszabb evezős teljesítménytúráját.
Jövő májusban már csobbanhatunk az új veszprémi uszodában
Jövő májusban már csobbanhatunk az új veszprémi uszodában
Bejártuk a jelenleg 60%-os állapotban lévő veszprémi uszodát. A létesítmény év végére elkészül, de a tesztüzem miatt csak jövő május végén használhatjuk először.
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Vörös festékfoltok borítják számos európai uralkodó szobrait a kontinensen, a vandálok pedig egy olyan zavaros indok mögé bújnak, mint amilyen zavarodottak azok, akik megpróbálják felfogni ezt a folyamatot.
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
2020. július 7. // Appolónia névnap