2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú

2020. június 4. 3:00
Veszprémi Állatkert
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.

Idén februárban született az a szélesszájú nőstény orrszarvúbébi, akit a látogatók eddig csak üvegfal mögött tudtak meglátogatni, most viszont egyre többször merészkedik ki anyjával a külső részekre is, hamarosan pedig várhatóan a nagy Afrika szavannakifutó állandó látványossága lesz.

Az állatkert Facebook-oldalán a napokban tettek közzé képeket a fiatal állatról, ezeken jól látszik, hogy bár még nem távolodik el a Rebeka nevű anyaállat mellől, de nagyon élvezi a kinti létet.

Az állatkert dolgozói nagyon védik a kölyköt, a hűvösebb időjárás miatt eddig szándékosan nem engedték ki a külső kifutóra, nehogy megbetegedjen az érzékeny borjú, de ahogy hétről hétre erősödik, az időjárás pedig hamarosan átfordul az évszaknak megfelelő melegebb hőmérsékletűre, a kis orrszarvú is egyre többet lesz majd társaival látható a külső részeken is.

A veszprémi Afrika szavannakifutó egyébként az országban a legnagyobb ilyen jellegű állatkerti attrakciója, a látogatók elé így valóban az a kép tárul, ami az orrszarvúk eredeti élőhelyén is lenne.

Neve egyelőre nincsen az orrszarvúnak, viszont Török László igazgató portálunknak elárulta, hogy a közeljövőben a látogatók segítségét kérik majd, hogy közösen nevezzék el a kölyköt.

Képek: Veszprémi Állatkert

vehir.hu