Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elismerés a kistelepülések pedagógusainak

2020. június 12. 4:00
Szűk körben adták át a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat és a Lámpás díjat péntek reggel a Megyeházán.

A 2007-ben alapított Pedagógusok a kistelepülésekért díjat minden évben három, az egyes községek oktatásában és közéletében fontos szerepet vállaló személy veheti át, akik sokat tettek a fiatalokért, és akik tanóráikon kívül is sokat dolgoztak közösségükért. Az elismerést ezúttal Ovádi Péter parlamenti képviselő, a díjról döntő testület képviseletében Halmay György, valamint a Veszprémi Tankerület vezetője, Szauer István adták át.

A díjat átvehette Reichardné Réz Zsuzsanna – aki jelenleg Pétfürdőn tanít, korábban azonban a papkeszi iskolában dolgozott, annak igazgató-helyettese is volt. Királyszentistvánon él, és bár a településén nem működik iskola, az ottani fiatalok többségét taníthatta papkeszi évei alatt. 

Szintén jutalmazták a csetényi Kovács Lajost, aki negyven éven át tanított matematikát és fizikát szülőfaluja intézményében, ahol egy időben igazgatói feladatot is ellátott. Aktív részese a település életének, 25 éven át az önkormányzati képviselőtestület tagja is volt.

Szőnyegi Jánost tanítói pályájának szinte egésze Lókúthoz köti, ahol tagintézményvezető és igazgató is volt az évek során. A tagintézmény 2015 óta nem működik, azóta a zirci Reguly Antal Általános Iskola igazgatóhelyettese, ahol szintén figyelemmel kísérheti a lókúti gyerekek fejlődését. Munkája mellett aktív részese a település kulturális életének.

Szintén péntek reggel adták át a Tankerület által alapított Lámpás díjakat is, melyeket Ráber Zoltánné, a negyven éve a nagyvázsonyi iskolában dolgozó pedagógus és Ebele Ferencné, a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-zenei Általános Iskola igazgatója vehettek át. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.