2020. augusztus 15. // Mária névnap

Záporok, zivatarok érkezhetnek

2020. június 7. 7:51

A Vmeteo előrejelzése szerint vasárnap délutánig több-kevesebb napsütés, gomolyfelhők, gyenge szél és 25°C környékére melegedő levegő jellemzik az időjárást. 15 óra után számíthatunk arra, hogy az egyre magasabbra törő gomolyfelhőkből zápor és zivatar kerekedik, melyek környezetében átmeneti szélerősödés is lehet. Most úgy látszik, hogy a hevesebb légköri jelenségek tőlünk keletebbre alakulnak ki, de azért érdemes lesz figyelnünk az eget és a csapadékradarokat. Este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn kissé szárazabb és egyben stabilabb légréteg lesz felettünk, mérsékelt északnyugati szél fúj felhőátvonulásokkal. Késő délután nem kizárható egy-egy zápor és zivatar kialakulása. Hétfő reggel 15°C, délután 23°C, este 18°C várható.

Távolabbi kilátások

Keddtől folytatódik a változékony, csak mérsékelten meleg, kora nyári időjárás. A magasban érkező hűvösebb légtömeg kedvez a nappali gomolyképződésnek, ezért a hétvégéig szinte naponta számítanunk kell főként délután nyári záporok, zivatarok kialakulására.

Az előttünk álló időszakban komolyabb légköri front nem érezteti hatását, mérsékelt marad a légmozgás. A jövő héten reggelente 13-16°C, délutánonként 22-26°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

 

 

vehir.hu
2020. augusztus 15. // Mária névnap