2020. július 6. // Csaba névnap

Körbebiciklizzük a Balatont

Nem egy, nem kettő, se nem három, hanem négy napot szánunk a magyar tengerre.

Sokan körbetekerték már a Balatont, és életre szóló, romantikus élményként emlegetik. A szerkesztőség egy része egy hét fős baráti társasággal most úgy vág neki, hogy nem feltétlenül szuperlatívuszokban beszél róla, hanem górcső alá vesz mindent, ami az útjába kerül: az út minőségét, a szállásokat, az étel-italkínálatot, a látnivalókat, érdekességeket, és persze azt, hogy milyen a koronavírus utáni biciklis élet a Balatonon. Előre felkészülünk: sokan lesznek.

Ez az a túra, ami majdnem minden magyar bakancsilistáján szerepel. Vannak, akik egy, mások három nap alatt, míg megint mások sosem tekerik körbe. A mostani tervünk is évekig a fiókban hevert, ám a koronavírus utáni lazításkor döntöttünk úgy, hogy ideje kiszabadulni a nyárba.

Fotó: Sebastian Mey, PixabayFotó: Sebastian Mey, Pixabay

Az elképzelés az, hogy Balatonalmádiból indulva nyugat felé indul a társaság, akik közül néhányan rendszeresen kerékpároznak 40-50 km-t, de senki sem egy kifejezetten nagy túrabiciklis, az erőnlét és az állóképesség mindenkinél az átlagos kategóriába esik. Ezért is választottuk a három éjszakás verziót. A tervek szerint egy estét Badacsonytomajon, egyet Fonyódon, egyet pedig Zamárdiban töltünk. Nem feszített tempót szeretnénk menni, hanem élvezni akarjuk a kilométereket, a tájat, másodsorban a baráti társaságot, hisz csapatunk tagjai közt lesznek olyanok, akik a vírus miatt már hosszú hónapok óta nem látták egymást.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg igaz-e a legenda, miszerint megszaporodtak a biciklisek a Balaton-parton, tényleg mindenki kerékpározik-e mostanában, jó-e már a víz, az északi vagy a déli part jobb, és hogy a vendéglátósok is epekedve versenyeznek-e a vendégekért?

Nem a helyszínről jelentkezünk, hanem utólag lehet majd elolvasni a benyomásokat, és persze kommentben megszakérteni, hogyan kellett volna másképp, vagy éppen mi volt a jó húzás.

A tapasztalatokkal hamarosan a jelentkezünk! Csak legyen jó idő.

Ge. Á.

További cikkek

Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Vörös festékfoltok borítják számos európai uralkodó szobrait a kontinensen, a vandálok pedig egy olyan zavaros indok mögé bújnak, mint amilyen zavarodottak azok, akik megpróbálják felfogni ezt a folyamatot.
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Sorozatot indítunk a Vehíren, amiben azt vizsgáljuk, hogy milyen gyorsan lehet eljutni egy-egy városrészbe. Indul a verseny, megmérkőzik egymással az autó, a tömegközlekedés és a gyalogos.
Flakonparadicsom, avagy az újrahasznosítás egy új megoldása
Flakonparadicsom, avagy az újrahasznosítás egy új megoldása
Sok háztartásban gyűlnek a műanyag palackok arra várva, hogy a sárga szelektív kukába kerüljenek. Pedig az újrahasznosítás nem csak abban merülhet ki, hogy a megfelelő színű tárolóba dobjuk a műanyagot.
2020. július 6. // Csaba névnap