2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Körbebiciklizzük a Balatont

2020. július 8. 4:00
Nem egy, nem kettő, se nem három, hanem négy napot szánunk a magyar tengerre.

Sokan körbetekerték már a Balatont, és életre szóló, romantikus élményként emlegetik. A szerkesztőség egy része egy hét fős baráti társasággal most úgy vág neki, hogy nem feltétlenül szuperlatívuszokban beszél róla, hanem górcső alá vesz mindent, ami az útjába kerül: az út minőségét, a szállásokat, az étel-italkínálatot, a látnivalókat, érdekességeket, és persze azt, hogy milyen a koronavírus utáni biciklis élet a Balatonon. Előre felkészülünk: sokan lesznek.

Ez az a túra, ami majdnem minden magyar bakancsilistáján szerepel. Vannak, akik egy, mások három nap alatt, míg megint mások sosem tekerik körbe. A mostani tervünk is évekig a fiókban hevert, ám a koronavírus utáni lazításkor döntöttünk úgy, hogy ideje kiszabadulni a nyárba.

Fotó: Sebastian Mey, PixabayFotó: Sebastian Mey, Pixabay

Az elképzelés az, hogy Balatonalmádiból indulva nyugat felé indul a társaság, akik közül néhányan rendszeresen kerékpároznak 40-50 km-t, de senki sem egy kifejezetten nagy túrabiciklis, az erőnlét és az állóképesség mindenkinél az átlagos kategóriába esik. Ezért is választottuk a három éjszakás verziót. A tervek szerint egy estét Badacsonytomajon, egyet Fonyódon, egyet pedig Zamárdiban töltünk. Nem feszített tempót szeretnénk menni, hanem élvezni akarjuk a kilométereket, a tájat, másodsorban a baráti társaságot, hisz csapatunk tagjai közt lesznek olyanok, akik a vírus miatt már hosszú hónapok óta nem látták egymást.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg igaz-e a legenda, miszerint megszaporodtak a biciklisek a Balaton-parton, tényleg mindenki kerékpározik-e mostanában, jó-e már a víz, az északi vagy a déli part jobb, és hogy a vendéglátósok is epekedve versenyeznek-e a vendégekért?

Nem a helyszínről jelentkezünk, hanem utólag lehet majd elolvasni a benyomásokat, és persze kommentben megszakérteni, hogyan kellett volna másképp, vagy éppen mi volt a jó húzás.

A tapasztalatokkal hamarosan a jelentkezünk! Csak legyen jó idő.

Ge. Á.

További cikkek

Egy hét alatt 172 percet késett a MÁV csak a maszkok miatt
Egy hét alatt 172 percet késett a MÁV csak a maszkok miatt
A maszkviselés szabályainak megsértése az elmúlt héten tíz esetben, összesen 172 perces vonatkésést okozott - közölte a MÁV-Start Zrt. kedden.
Mobilházakkal segíti a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet
Mobilházakkal segíti a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet
Mobilházakkal támogatja az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet a járványügyi feladatok megoldásában - közölte a cég kedden az MTI-vel.
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
A Pannon Egyetem hazai kutatása szerint a többség összegyűjtené és visszaváltaná a PET palackokat is, ha az állam fizetne érte.
Orbán: felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal
Orbán: felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal
Most ősszel "felkészültebbek vagyunk" a koronavírus-járvány elleni védekezésben, mint tavasszal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament hétfői ülésén.
Herend, Bányatelep leromlott városi területének infrastrukturális rehabilitációja
Herend, Bányatelep leromlott városi területének infrastrukturális rehabilitációja
A TOP-4.3.1-15-VE1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében megvalósul Herend külterületén található 079/18 hrsz. D. és 079/19 hrsz. C. társasházi épület teljes külső felújítása, továbbá a társasházak víz és csatornaközműveinek városi hálózatra történő rákötése. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 150.786.921 Ft. A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021. február 28.