Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Érkeznek a Ragyogók Veszprémbe

2020. június 16. 4:00
Lezárult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros keretében meghirdetett szlogenpályázat, amely a projektben életre hívott önkéntesprogramot hivatott elnevezni. A győztes pályamű mellett további fejleményekről is beszámolt Navracsics Tibor kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatóján a Papírkutya kultúrbisztróban.

Járványhelyzet ide vagy oda, a mögöttünk hagyott három hónapban is zajlott a munka az EKF háza táján, ezek közül az egyik projekt a napokban zárult le. A kulturális főváros keretében életre hívott önkéntesprogram céljai már korábban nyilvánosak voltak – közösségteremtés értékteremtő önkéntes munkával – azonban az alprojektnek ezidáig nem volt neve.

Az EKF nyilvános pályázat keretében várt ötleteket a veszprémiektől arra vonatkozóan, hogy milyen szlogen, milyen kifejezés adná át legjobban a szellemiségét ennek a programnak.

A zsűri által győztesnek kikiáltott szlogent végül Köller Tamás találta ki, ezek szerint

Ragyogjunk együtt!

lesz az önkéntesprogram hívószlogenje.

Navracsics Tibor kormánybiztos és a szlogenpályázat győztese, Köller TamásNavracsics Tibor kormánybiztos és a szlogenpályázat győztese, Köller Tamás

A bejelentésen Navracsics Tibor elmondta, hogy a győztes pályamű egyben utal az EKF tavaly ősszel elfogadott új arculatára is, amelyben a Ragyogj Veszprém-Balaton! szlogen jelenik meg.

Ehhez kapcsolódóan az önkénteseket Ragyogóknak fogják hívni, ez utóbbi ötlet Hamza Gergőhöz, az EKF csapatának tagjához kapcsolódik.

Navracsics Tibor a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy azok, akik önkéntesnek állnak, érzelmileg is azonosulnak a pályázattal, így valóban elérhető az a célkitűzés, amit a pályázatban is megfogalmaztak. Ezek szerint Veszprém és a Balaton térsége ne csak Európának mutassa meg magát, hanem a helyi közösségek is fejlődjenek, gyarapodjanak a program révén. Önkéntesnek várnak minden helyi aktív érdeklődőt kortól függetlenül, de felvették már a kapcsolatot más európai kulturális fővárosokkal is, ahonnan szintén szívesen várnak önkénteseket, valamint veszprémi aktivistákat is szeretnének küldeni külföldi tapasztalatszerzésre.

Ide kapcsolódik az EKF egy másik fejlesztési programja is, amely elsősorban a veszprémi utcaképet célozza meg, pontosabban annak fejlesztését 2023-ig. Az Utcakép fejlesztési program egyik első eleme volt a Papírkutya kultúrbisztró életre hívása, amely amellett, hogy gyarapítja a belváros igényes szórakozóhelyeit, folyamatos kulturális programjaival és hosszú nyitva tartással élénkíti fel a veszprémi mindennapokat.

A kormánybiztos kiemelte, hogy a veszprémieknek már régi vágya volt, hogy nagyobb élettel találkozzanak a belvárosban. Ugyanakkor a pontszerű fejlesztések helyett egységben kell gondolkodni, ezért a jövőben további belvárosi ingatlanoknak szeretnének új funkciókat találni. Hozzátette, hogy nem minden esetben fognak új szórakozóhelyek nyílni, hanem keresik azokat a szolgáltatásokat, ötleteket, amelyek izgalmas újdonságokkal töltik meg ezt a történelmi városrészt.

Újságírói kérdésre a kormánybiztos megerősítette, hogy az EKF által eltervezett programok közül nem fog elmaradni egy sem a koronavírus miatt, csupán később rendezik meg őket.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.