Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Enyhítik a látogatási korlátozásokat a megyei kórházban

2020. június 21. 4:00
Keddtől új szabályok lépnek életbe a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Új szabályokat határozott meg a kórházban dr. Lippai Norbert főigazgató. 15 és 17 óra között újra lehetséges a betegek látogatása, ebből a célból a kórházba azonban csak azok léphetnek be, akik nem mutatják fertőző betegség jeleit. A kórházi látogatóknak kötelező a maszk és a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata. A beteget egyszerre ketten látogathatják, a találkozóra lehetőleg a kórtermen kívül kerüljön sor, a betegágy mellett 15 percnél tovább nem tartózkodhatnak a látogatók. Ettől elétrő szabályokat csak külön orvosi engedéllyel, végstádiumú betegek esetében lehet alkalmazni.

Néhány osztályon azonban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom. 

Az újszülöttek hazaadására az apának vagy egy közeli hozzátartozónak engedélyezett a belépés, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumban a beteg gyerek mellett egy szülő folyamatosan tartózkodhat. Engedélyezik a bejutást a gyógyult betegeket hazakísérő hozzátartozóknak, de a járóbeteg-ellátásra érkezők, ha megoldható, csak kísérő nélkül léphetnek be az épületbe. 

A kórházba a főbejárat és a mentőbejárat felől lehet bejutni, ahol a hőmérős ellenőrzés is érvényben marad.

vehir.hu
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.