2023. március 30.
//
Zalán névnap

Új, egyedi játékelemekkel bővült a Sobri Jóska Élménypark

Két új játékkal gazdagodott a kislődi Sobri Jóska Élménypark, így az idelátogatókat már közel ötven játékelem várja a Bakony szívében. Az Európában is egyedülálló Airbike és Extrém hinta összesen négy új munkahelyet teremtett a kalandparkban. Az ünnepélyes átadóra pénteken került sor, ahol az is kiderült, hogy hogyan segíti a kislődi élménypark a megyei kórházat.

A játékokat a kalandpark saját forrásból fedezte, a kivitelezést a Cziráki Adventures Team végezte el, közel fél éven keresztül. Az átadón jelen volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy Közép-Európában is egyedülálló és az egyik legnagyobb kalandpark a Sobri. A képviselő kiemelte, hogy az az innovatív gondolkodás, amit a tulajdonosok képviselnek, a játékokban is megjelenik, ezért is olyan kedvelt kikapcsolódási helye a családoknak és baráti társaságoknak a kislődi pálya.

A komplexum üzemeltetői részéről Jáger Balázs ügyvezető elmondta, hogy az Európában egyedülálló Airbike egy kétszázötven méter hosszúságú, tizenegy méter magas függő bringapálya, ahol egyszerre tíz kalandor tekerhet át a levegőben a tó felett. A játékidő öt-tíz perc, összesen tizenkét bicikli várja a vállalkozó kedvű természetbarátokat. Az extrém hinta tizenegy méter magasból indul, amelynek kilenc méter a legmagasabb kilengési pontja. Az öt-hat perces játékidőt egy időben három bátor látogató tudja kihasználni.

Az ügyvezető továbbá kiemelte, hogy jótékonyság jegyében a bob pálya aznapi bevételét felajánlották a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára.

Céljuk, hogy a saját eszközeikkel támogassák a járványhelyzetben a kórház dolgozóit. A felajánláson felül húsz darab karszalagot is biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak, amelyet tetszőlegesen felhasználhatnak – tájékoztatott az ügyvezető, aki Lippai Norbert kórházigazgatónak adta át a felajánlást.

A 2009 júliusa óta üzemelő komplexumban folyamatosak a fejlesztések. Sok más mellett drótkötélpálya, hajócsúszda, hófánk és bobpálya is színesíti a kínálatot. Az üzemeltetők a játékok tervezésénél minden korosztály igényeire gondoltak, a legkisebbektől a felnőttekig, mindenki megtalálja kedvenc élményelemét.

A harminchat hektár alapterületű komplexumot családok, baráti társaságok, cégek, kalandra vágyó fiatalok és idősebbek számára álmodták meg, ezt bővítik folyamatosan. Mára a szolgáltatásaik között többféle szálláslehetőség és széles gasztronómiai kínálat is szerepel.

Az élménypark így osztálykirándulásokhoz, valamint céges rendezvényekhez, családi eseményekhez (születésnap, esküvő) is alkalmas helyszínt kínálhat, az üzemeltetők tapasztalatai szerint pedig sokan élnek is ezekkel a lehetőségekkel.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a park saját trénereket is foglalkoztat, akik segítenek lebonyolítani a közös csapatépítő játékokat.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
Közgyűlés: ingyenes óra a piacnál, elnevezik a zeneiskola előtti parkot
A parkolási rendszer kisebb enyhítéséről, közterület elnevezéséről döntött csütörtökön a képviselő-testület. Egy lépéssel közelebb kerültünk a Bakonykarszt állami kézbe kerüléséhez is.