Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Új, egyedi játékelemekkel bővült a Sobri Jóska Élménypark

2020. június 26. 4:00
Két új játékkal gazdagodott a kislődi Sobri Jóska Élménypark, így az idelátogatókat már közel ötven játékelem várja a Bakony szívében. Az Európában is egyedülálló Airbike és Extrém hinta összesen négy új munkahelyet teremtett a kalandparkban. Az ünnepélyes átadóra pénteken került sor, ahol az is kiderült, hogy hogyan segíti a kislődi élménypark a megyei kórházat.

A játékokat a kalandpark saját forrásból fedezte, a kivitelezést a Cziráki Adventures Team végezte el, közel fél éven keresztül. Az átadón jelen volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy Közép-Európában is egyedülálló és az egyik legnagyobb kalandpark a Sobri. A képviselő kiemelte, hogy az az innovatív gondolkodás, amit a tulajdonosok képviselnek, a játékokban is megjelenik, ezért is olyan kedvelt kikapcsolódási helye a családoknak és baráti társaságoknak a kislődi pálya.

A komplexum üzemeltetői részéről Jáger Balázs ügyvezető elmondta, hogy az Európában egyedülálló Airbike egy kétszázötven méter hosszúságú, tizenegy méter magas függő bringapálya, ahol egyszerre tíz kalandor tekerhet át a levegőben a tó felett. A játékidő öt-tíz perc, összesen tizenkét bicikli várja a vállalkozó kedvű természetbarátokat. Az extrém hinta tizenegy méter magasból indul, amelynek kilenc méter a legmagasabb kilengési pontja. Az öt-hat perces játékidőt egy időben három bátor látogató tudja kihasználni.

Az ügyvezető továbbá kiemelte, hogy jótékonyság jegyében a bob pálya aznapi bevételét felajánlották a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára.

Céljuk, hogy a saját eszközeikkel támogassák a járványhelyzetben a kórház dolgozóit. A felajánláson felül húsz darab karszalagot is biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak, amelyet tetszőlegesen felhasználhatnak – tájékoztatott az ügyvezető, aki Lippai Norbert kórházigazgatónak adta át a felajánlást.

A 2009 júliusa óta üzemelő komplexumban folyamatosak a fejlesztések. Sok más mellett drótkötélpálya, hajócsúszda, hófánk és bobpálya is színesíti a kínálatot. Az üzemeltetők a játékok tervezésénél minden korosztály igényeire gondoltak, a legkisebbektől a felnőttekig, mindenki megtalálja kedvenc élményelemét.

A harminchat hektár alapterületű komplexumot családok, baráti társaságok, cégek, kalandra vágyó fiatalok és idősebbek számára álmodták meg, ezt bővítik folyamatosan. Mára a szolgáltatásaik között többféle szálláslehetőség és széles gasztronómiai kínálat is szerepel.

Az élménypark így osztálykirándulásokhoz, valamint céges rendezvényekhez, családi eseményekhez (születésnap, esküvő) is alkalmas helyszínt kínálhat, az üzemeltetők tapasztalatai szerint pedig sokan élnek is ezekkel a lehetőségekkel.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a park saját trénereket is foglalkoztat, akik segítenek lebonyolítani a közös csapatépítő játékokat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.