Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szociális munka nélkül szegényebbek lennénk

2020. július 3. 4:02
Az önkormányzat 20 millió forintot különített el azon szociális munkások részére, akik a koronavírus járvány ellen a frontvonalban harcoltak.

Szerda kora délután Porga Gyula polgármester Győri Piroskával a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetőjével közösen számolt be a járvány elleni védekezés hátteréről és a jutalmazási rendszerről. A polgármester hangsúlyozta, hogy az utóbbi három hónap rendkívüli próbatétel volt mindenki számára, de a veszprémiek büszkén húzhatják ki magukat, hiszen példaértékű összefogás jött létre a városban.

Ahogy Porga Gyula fogalmazott.

az önkormányzat nem volt egyedül a küzdelemben, hiszen egy széles intézményi és polgári, civil kör vette körül, akik minden erejükkel a védekezés sikeréért dolgoztak. A frontvonalban dolgozók közül pedig külön ki kell emelni a szociális munkásokat, hiszen ők azok, akik a legveszélyeztetettebb korosztály tagjaival, az idősekkel foglalkoznak minden egyes nap.

A polgármester szerint erre a területre különösen nagy figyelem hárult országosan is, és sajnos több negatív eseménytől is hangos volt a média. Veszprém viszont egyszer sem került be az országos hírekbe ilyen kontextusban, ez pedig az itt dolgozók professzionális munkájának is köszönhető.

Porga Gyula kiemelte, hogy a VKTT Egyesített Szociális Intézmény dolgozói nem csak az idősápolásban vállaltak szerepet, hanem segítettek a vírus miatt létrehozott információs vonal fenntartásában is.

Mindezekért Veszprém város nem csak szavakkal szeretné megköszönni a munkájukat, hanem egy 20 millió forintos keretösszegű azonnali jutalommal is azon dolgozók felé, akik a frontvonalban küzdöttek, az Egyesített Szociális Intézmény, valamint a Veszprémi Családsegítő Intézmény kötelékében.

Győri Piroska a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetője köszönetet mondott a polgármesternek minden munkatársa nevében.

A szociális munka társadalmi presztízse alacsony, ha az országos viszonyokat nézzük, de ilyen kisebb közösségben, mint amilyen Veszprémé is, nagyon sokat jelent számukra az önkormányzat megbecsülése, fogalmazott az intézményvezető.

Elmondta, hogy az apró gesztusok is sokat jelentenek nekik, ezekből több is volt a járványhelyzet alatt, viszont a mostani anyagi támogatásnak különösen nagy értéke van.

Újságírói érdeklődésre az intézményvezető elmondta, hogy a keretösszeg felosztása arányosan fog történni 132 kollégája között aszerint, hogy ki mennyit vállalt a védekezésből.

A kezdeményezéshez egyébként csatlakozott a térség több polgármestere is, akik szintén kiegészítették ezt az összeget, hogy a vidéken dolgozó szociális munkások is részesüljenek a támogatásból.

Porga Gyula végezetül elmondta, hogy jó szívvel adják ezt a jutalmat, hiszen szociális munka nélkül sokkal szegényebb lenne a város. Győri Piroska pedig kiemelte, hogy a jövőben is az idősekért fognak dolgozni, ugyanígy.

A támogatásról egyébként pénteken szavaz a közgyűlés, amelyről a Vehir.hu is tudósítani fog.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.