Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Átadták a fogyatékossággal élők nappali intézményét Sümegen

2020. június 27. 4:00 // Forrás: mti
Átadták a fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító intézményt csütörtökön Sümegen, ahol húsz fiatal töltheti mindennapjait.

A fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító tapolcai intézmény - amelyhez Sümeg is tartozik - 2007. január 1-jén nyitotta meg kapuit; előbb megvalósult az intézményen belüli foglalkoztatás, majd 2014-től akkreditált foglalkoztatóvá váltak.

Az ünnepségén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a helyiek és a kormányzat közös akaratának eredményeként valósulhatott meg a hiánypótló intézmény. A szociális ügyek megoldásához elengedhetetlen a helyben megfogalmazódó akarat és összefogás, hiszen a helyben keletkező problémákat helyben kell megoldani - hangoztatta.

Kiemelte: a fogyatékossággal élő emberekben is megvan a vágy arra, hogy munkából éljenek meg, ezért úgy kell tekinteni rájuk, mint akik képesek az értékteremtésre. A jövő évi költségvetésben 140 milliárd forint jut az egyházi és civil fenntartású szociális intézmények támogatására, ami 20 milliárd forinttal több, mint az idei büdzsében szereplő összeg.

Horváthné Somogyi Ildikó intézményvezető elmondta, Sümegen óvodaépületet alakítottak át 60 millió forintból. Idén ősszel bővítik a tapolcai nappali ellátót is - tette hozzá.  Fenyvesi Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy állami támogatásból valósult meg a beruházás, ahová 54 településről érkezhetnek ellátottak.

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.