Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Autót adományoztak a vízimentőknek

2020. június 27. 4:00 // Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentőautót adományozott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a Gattyán Alapítvány. A támogatás célja, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai régió rendelkezzen egy kizárólag a vízimentők munkáját segítő mentőautóval.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, a közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő akcióját, melynek célja egy új mentőautó megvásárlása volt. A járvány miatt kialakult helyzet inspirálta a vízimentőket arra, hogy a szárazföldön is elindítsanak egy mentőegységet, amellyel szezonon kívül is hasznos segítséget nyújthatnak a Balaton régiójában élőknek. A mentőautó teljes vételára 31,5 millió forint volt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor úgy fogalmazott, hogy nemrég még csak egy álomnak tűnt a mentőautó projekt, néhány nap múlva viszont már „élesben” is használhatják az autót.

– Amikor segítséget kértünk a mentőautó beszerzéséhez, álmunkban nem gondoltuk, hogy érkezik majd egy ilyen nagylelkű támogató, mint a Gattyán Alapítvány. Mindig is hittünk az összefogás erejében. Most is nagyon sokan álltak mellénk és segítették a projekt megvalósulását, de lássuk be, 31,5 millió forint hatalmas összeg. Ennyi pénzt még támogatók segítségével sem könnyű összegyűjteni – fogalmazott Bagyó.

Dr. Pápai György az Országos Mentőszolgálat orvos-igazgatója azt mondta, hogy az Országos Mentőszolgálat az idén is megerősített szolgálattal készül a balatoni szezonra. Nyáron a Balatonnál jelentősen nő a mentők esetszáma, ezért a mentőerőket a várható szükségletek szerint kiegészítik és átcsoportosítják. Ahol nincs a környéken mentőállomás, ott ideiglenes állomást, úgynevezett mentési pontot létesítenek, hogy szükség esetén minél közelebb legyen a segítség a lakossághoz, a nyaralókhoz. A mentőautók mellett Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter is rendelkezésre áll, továbbá a gyermekek életmentő ellátására speciális mentőegységet is működtetnek.

A Gattyán Alapítvány elsősorban a gyerekotthonokban élőknek nyújt évek óta segítséget, de a vírushelyzet miatt át kellett alakítani a támogatási terveit.  Az előrejelzések szerint az idén az átlagosnál több látogató lesz a tónál, ezért a biztonságuk érdekében úgy gondolták, hogy most a mentőautó a lehető legjobb segítség.

 

vehir.hu
további cikkek
Fának hajtott egy autó Somlószőlősön Fának hajtott egy autó Somlószőlősön Letért az úttestről és fának ütközött egy személyautó a Veszprém vármegyei Somlószőlősőn, a Kossuth Lajos utcában péntek délután. tegnap 14:12 24 órán át vadásznak a gyorshajtókra 24 órán át vadásznak a gyorshajtókra Az idén is megrendezi Speedmarathon akcióját a rendőrség: a hatóság országszerte vadászik a gyorshajtókra. tegnap 13:14 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.