Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Konstruktív javaslatok napirend után

2020. június 28. 5:04
A napirend előtt megszokott szócsaták helyett konstruktív ellenzéki javaslatok és nyitott polgármesteri reakciók hangzottak el – ezúttal napirend után.

Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) indítványt nyújtott be, hogy a városüzemeltetési iroda a rendelkezésére álló információk alapján állítson össze a nagyfelületű út- és járdafelújításokra vonatkozó, az egész városra kiterjedő feladatlistát. Ez szolgálhatna alapul a döntéshozóknak az út- és járdafelújítások sorrendjének meghatározásához. Porga Gyula polgármester a novemberi közgyűlésre ígért előrelépést az ügyben.

Benczik Gabriella, Gerstmár FerencBenczik Gabriella, Gerstmár Ferenc

Benczik Gabriella (MSZP-LMP-P) terjesztette elő frakciójának azt a kezdeményezését, hogy a nyolcas út déli elkerülő szakaszának átépítésekor egy áteresz megnagyobbításával biztosítsák a Cholnoky-lakótelep felől az átjárást a Látóhegyre. A polgármester jelezte: a szakasz tervezésekor a városvezetés is jelezte ezt az igényt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. megbízásában azonban nem szerepel sem felül-, sem aluljáró kialakítása, így a Látóhegy a balatonalmádi csomóponton keresztül lesz megközelíthető. 

Hartmann Ferenc (MSZP-LMP-P) azt kezdeményezte frakciója nevében, hogy nevezzenek el közterületet Veszprém talán leghíresebb szülöttéről, Auer Lipótról. A polgármester támogatta a javaslatot, és felkéri az Utcanév Munkacsoportot a megfelelő helyszín kiválasztásához.

Kovács RajmundKovács Rajmund

Kovács Rajmund (Jobbik) felszólalásában azt javasolta, hogy Veszprém más magyarországi önkormányzatokhoz hasonlóan évente fogadjon örökbe mindegyik elcsatolt területről, valamint Csángóföldről 1-1 hátrányos helyzetű magyar diákot, csatlakozzon a magyar kisközösségek taníttatását felkaroló helyi keresztszülő programokhoz. Emellett azt is kezdeményezte, hogy az önkormányzat tegye lehetővé, hogy minden veszprémi középiskolás, a szakirányú pedagógus ajánlásával, a középiskolai tanulmányok ideje alatt látogassa meg Magyarország egyetlen ezzel a témával foglalkozó intézményét, a várpalotai Trianon Múzeumot. Porga Gyula polgármester ígéretet tett rá, hogy megfontolja a javaslatot.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) felszólalásában köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a koronavírus elleni küzdelemben: az önkénteseknek, az adományozóknak, a szakembereknek, a maszkot varróknak, és persze a város lakóinak, “akik türelemmel, megértően, szabálykövető magatartásukkal segítették, hogy a legkisebb vesztességgel vészeljük át a váratlanul és ismeretlenül elénk gördülő járvány helyzetet.”

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.