2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Reagált a V-Busz a kerekesszékes incidensre

2020. július 5. 4:00
A közösségi médiában egy veszprémi csoportban került nyilvánosságra először, hogy a napokban a V-Busz egyik járatáról leszállítottak egy kerekesszékes hölgyet. A közösségi közlekedésért felelős cég közleményben reagált a történetekre.

A nap már csak így lehet teljes. Rendőrt hívnak mert kerekesszékesként fel mertem szállni egy alacsony padlós buszra. Kész röhej! Megalázni valakit mert kerekesszékes... A rendőr meg nem tehet semmit...

- áll a sértett bejegyzésében, amit egy veszprémi fórumon tett közzé az interneten.

A V-Busz most reagált a történtekre és jegyzőkönyv alapján részletesen leírják az eseményt.

A közleményt változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

Tegnap délután folyamán sajnálatos eset történt a V-Busz 7-es jelzésű járatán. Rendőri intézkedéssel kellett egyik utasunkat leszállítani a járműről, mert veszélyeztette a közlekedés biztonságát.  Ezzel kapcsolatosan téves bejegyzések, posztok jelentek meg a legnépszerűbb közösségi oldalon.
Ezúton szeretnénk pontosítani a történéseket. 

Kerekesszékes utasunk 2 éves gyermekével szállt fel a V-Busz 7-es jelzésű járatára tegnapi nap folyamán 17.59-kor a Haszkovó 16. szám előtti megállóban. A felszállás során a sofőr segített az utasnak, mert a padka és a busz közé szorult. Majd arra kérte, hogy a két éves gyermekét az utazás során rögzítse az utazás biztonsága érdekében. Erre nem volt hajlandó, a gyermek közben rohangált a buszon. A járművezető a diszpécser tanácsára így nem vállalta a szállítást. Kénytelen volt rendőrt hívni. A kiérkező rendőrök a járművezetőnek adtak igazat, a hölgyet, gyermekével leszállították a buszról. 
Nagyon bízunk benne, hogy utasunk megértette, hogy az intézkedés nem ellene, hanem éppen ő, kisfia és a többi utas érdekében történt.

Ezúton is felhívjuk figyelmüket, hogy tartsák be az utazással kapcsolatos szabályokat, mert ezzel az Önök és utastársaik testi épségét, egészségét, biztonságos és nyugodt utazását segítik elő.

Biztonságos közlekedést kívánunk!

Tisztelettel: V-Busz kft

vehir.hu

További cikkek

Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
Nem megfelelő a 8-as út elkerülője az ellenzéki politikusok szerint
A közösségi tervezés hiányát és a Látó-hegy hermetikus elválasztását nehezményezték az ellenzéki képviselők a 8-as út déli felújításával kapcsolatban. Benczik Gabriella, Gerstmár Ferenc és Hartmann Ferenc hétfő délelőtti sajtótájékoztatójukon az évtizedes projekttörténet fontosabb fejezeteiből is idéztek.
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap