Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Balaton-parti vállalkozók munkaerőpiaci programjának elérhető az önálló honlapja

2020. július 18. 5:00
A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program lebonyolítása során a konzorciumi partnerek vállalták egy önálló honlap kialakítását, amely elkészült, így a programról az aktuális információk ettől kezdve az érdeklődők és a vállalkozók részére elérhetőek a www.balatonimunkero.hu honlapon.

A konzorciumi partnerek az elmúlt időszakban több alkalommal tájékoztatást adtak a program helyzetéről és céljairól, különös tekintettel arra, hogy a projekt kezdete után bekövetkezett járványhelyzet kijárási korlátozásai alatt hogyan módosították az előkészítő munkákat.

A koronavírus miatti járványhelyzet nem érintette azt a feladatot, hogy a partnerek a Balatonparti vendéglátó vállalkozások munkaerőpiaci problémáinak megoldására megfogalmazott programban a szakmai háttérmunkát változatlanul folytassák, így sor került a program önálló honlapjának kialakítására. A honlap kialakítása arra is lehetőséget adott, hogy most már nem csak a konzorciumi partnerek, hanem a program önálló honlapja is elérhetővé tette azt a vállalkozói kérdőíves felmérést, amelyben a vendéglátó vállalkozók a felvetett problémákra véleményüket és válaszaikat meg tudják fogalmazni.

A projekt keretében kialakított www.balatonimunkaero.hu című honlap megjelenésében a Balaton parti idegenforgalmi helyzetet jeleníti meg, amelynek fontos aktualitást ad, hogy a járványhelyzet korlátozásainak megszűnésével, a honlap élesítésével egyidejűleg megindult az idegenforgalmi szezon, megnyitottak és korlátozás nélkül működhetnek most már a vendéglátóipari egységek. A honlapon önálló menüpontban szerepelnek a projekt során keletkező dokumentumok, illetve a honlap megnyitását követően rögtön megjelenik az a vállalkozói kérdőíves felmérés, amelynek használatával a vendéglátó vállalkozások interaktív módon a programban személyes kontaktus nélkül is részt tudnak venni, megfogalmazhatják véleményüket és javaslataikat, választ adhatnak a felvetett kérdésekre.

A legfontosabb anyagok között szerepel a program célja, és a program megvalósítása érdekében megfogalmazott fejlesztési terv, és az annak háttérdokumentációját képező projekt megvalósíthatósági tanulmány. Az aktualitások menüpontban lehet tájékozódni a legfontosabb fejleményekről és hírekről is, és itt megjelennek azok a sajtóközlemények és médiaesemények, amelyek közlésére a konzorciumi partnerek kötelezettséget vállaltak, a menüpont egyfajta hírfolyamként biztosítja az érdeklődők tájékoztatását.

A projekt tartalmi elemeit a „Programok” menüpont tartalmazza, értelemszerűen a vállalkozók bevonására irányuló programok tervezett időzítésével egyidejűleg, így ide kerülnek majd a célcsoport részére összeállított szakmai továbbképzés és kompetenciafejlesztés oktatási programjai, a konzorciumi partnerek által vállalt tájékoztató és konzultációs rendezvények helyszínei és időpontjai, valamint a hat hónapon keresztül megvalósításra kerülő és augusztustól induló személyes tanácsadás időpontjai és helyszínei.

A kérdőíves felmérés és a javaslatok alapján megfogalmazásra kerülő szakmai tanulmányokat majd a kutatások, tanulmányok menüpont alatt lehete olvasni és egyben letölteni. A programmal kapcsolatban további információ kérhető a programhoz kapcsolódó média kampány lebonyolítójától: Számadó Éva 06-30/9777143, evaszamado@yahoo.com.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.