2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Lökdösődésből emberölés

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki ittasan keveredett összetűzésbe tavaly decemberben – a veszekedésnek halál lett a vége.

A vádirat szerint az elkövető 2019. december közepén az éjszakai órákban az egyik balatonfüredi szórakozóhelyről tartott hazafelé, ahol baráti társaságban jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Útközben találkozott a számára ismeretlen sértettel és a társaságában lévő férfival, akik maguk is ittasak voltak. A vádlott és alkalmi ismerősei először beszélgettek egymással, de miután a sértett becsmérlő megjegyzést tett az elkövetőre, a két férfi összeszólalkozott, és hangosan szidalmazták egymást.

A szidalmazások közepette a vádlott előrement, s így eltávolodott a sértettől, aki azonban a társával együtt követte. A sértett ittassága miatt a járdán megtántorodott, de miután visszanyerte egyensúlyát, tovább közeledett az elkövető felé és sértően utána szólt.

A vádlott erre visszafordult és a sértett előtt megállva hangosan szidalmazni kezdte, majd egy hirtelen mozdulattal két karját kinyújtva, tenyérrel mellkason lökte a férfit, aki ittassága miatt a lökéstől egyensúlyát vesztette, hátravágódott, fejét pedig az aszfaltba verte.

A vádlott a történtek után távozott, míg a sértettel lévő férfi, miután látta, hogy ismerőse nem mozdul, telefonjáról azonnal értesítette a mentőket.

A sértett az elszenvedett ütődés következtében életveszélyesnek minősülő koponyasérüléseket szenvedett, és az azonnali, szakszerű orvosi ellátás ellenére 12 nappal később a kórházban elhunyt.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszéknek.

vehir.hu
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap