2021. május 18.
//
Erik névnap

Vasárnap hajnalban törhet meg a kánikula

2020. július 10. 9:49
Vmeteo

Pénteken mérsékelt széllel száraz, meleg levegő érkezik fölénk. Az égen felvonuló, szakadozott fátyolfelhők szűrik a nap fényét és jelzik a változást, ma csapadék nem lesz. Délután 33°C, este 26°C körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton reggel 20°C-ig hűl a levegő, a nap első felében fátyolfelhős, fülledt, meleg idő várható, a hőmérséklet elérheti a 30°C-ot. Délután hidegfront érkezik, a szél északnyugatira fordul és megélénkül, erős, viharos széllökések is lehetnek. Záporra, zivatarra is van esély, de egyelőre tényleg csak esély. Szombat estére 20°C alá csökken a hőmérséklet, a front csapadékzónája vasárnapra virradóan vonulhat át felettünk.

Vasárnap a front mögött felhőátvonulások, mérsékelt északnyugati szél élénk széllökésekkel jellemzik az időjárást, a csúcshőmérséklet nem éri el a 25°C-ot.

Hétfőtől lassan melegszik a levegő, visszatér a csak mérsékelten meleg, nyári idő, 30°C körüli hőmérséklet a hét végére ígérkezik. Csütörtökön és pénteken mutatkozik esély egy-egy záporra, zivatarra, ezt leszámítva a jövő hétre nem várunk csapadékot.

vehir.hu