Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Gyenesdiási a legjobb balatoni strand, Csopak a megyei különdíjas

2020. július 21. 4:00 // Forrás: mti
A Kék Hullám Zászló strandminősítő versenyen az idén a legtöbb pontszámot elért strand a gyenesdiási Diási Játékstrand lett - jelentették be szerdán a verseny díjátadó ünnepségén, Zamárdiban.

 A szervezők tájékoztatása szerint a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót 17 strandüzemeltető tűzheti ki, négycsillagost 14, háromcsillagosat 3, kétcsillagosat egy strand nyert el. Különdíjat kapott a Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja, amely ugyancsak a gyenesdiási lett. A Balatoni Turizmus Szövetség a legdinamikusabban fejlődő strandjának felajánlott különdíját a balatonedericsi Zöld Hullám strand nyerte el.

Fotók: MTIFotók: MTI

A tó körüli megyék is osztottak díjakat a saját partszakaszaik fürdőhelyei között. A Somogy Megyei Önkormányzat különdíját a fonyódi Bélatelepi Strand,

a Veszprém Megyei Önkormányzat különdíját a Csopak Községi Strand,

a Zala Megyei Önkormányzat különdíját a keszthelyi Libás Strand nyerte el.

Veszprém megyében öt csillagos minősítést értek el: 

• Szigliget Községi strandfürdő
• Balatonfüred, Kisfaludy strand
• Alsóörs Községi Strand
• Balatonfüred, Esterházy strand
• Csopak, Községi strand
• Balatonalmádi Wesselényi Strand
• Badacsonytomaj Városi Strand
• Balatonederics Zöld Hullám Strand

Sosem volt annyira szükség a strandok megmérettetésére, mint most, mert ezzel is megmutathatjuk, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére a balatoniak hisznek a nyár sikerében - mondta Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a díjátadón. A megmérettetést meghirdető BSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években és az idén is komoly strandfejlesztések történtek a Balatonnál, ezekhez hozzájárultak a Magyar Turizmus Ügynökség strandfejlesztő forrásai is.

 Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára arról beszélt, hogy az idén a járványhelyzet miatt később hirdették meg a strandminősítő versenyt, mégis a korábbi évekhez hasonlóan 35 balatoni strand vállalkozott a megmérettetésre.

A helyszíni bejárások június utolsó hetében zajlottak az értékelésbe bevont partnerek - a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői, valamint a megyei tiszti főorvosok közreműködésével. A bírálás során sok színvonalas új strandfejlesztéssel találkoztak, és további fejlesztési tervekről hallottak beszámolókat.

vehir.hu
további cikkek
Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton futás Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés. 2024. március 20. 19:52 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Minden úszó sikerrel teljesítette az általa vállalt távot a téli Balaton-átúszáson szabadidősport Minden úszó sikerrel teljesítette az általa vállalt távot a téli Balaton-átúszáson Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő téli Balaton-átúszás idei megmérettetésén három plusz egy távon is elindulhattak a versenyzők. 2024. március 2. 21:11 Szombaton téli Balaton-átúszás negyedik alkalommal szabadidősport Szombaton téli Balaton-átúszás negyedik alkalommal Szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a téli Balaton-átúszást, amelynek központja a Tihanyrév lesz. 2024. március 1. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.