Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LEMONDTÁK AUGUSZTUS 20-ÁT, VESZÉLYBEN A FESZTIVÁLOK

2020. július 21. 16:01
Elmaradnak az ünnepi tömegrendezvények augusztus 20-án. Az augusztus végi fesztiválokról később döntenek, de valószínűleg azokat sem lehet majd megtartani.

 Magyarországon folyamatosan csökken az aktív ertőzöttek száma,a térség legbiztonságosabb országai között vagyunk, a védekezés eredményességéhez azonban szükséges az eddigi szabályok fenntartása és betartása. Továbbra is kötelező az üzletekben és tömegközlekedés eszközökön a maszkviselés  – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki ezután rátért a konkrét bejelentésekre is:

Idén nem lesz ünnepi tűzijátékIdén nem lesz ünnepi tűzijáték

A kormány úgy döntött, hogy a Szent István-napi ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, elmaradnak. Ha később lesz rá lehetőség, pótolni fogják ezeket, de egyelőre az látszik, hogy augusztusban és szeptemberben erre nem lesz mód. 

A kormány a jelenlegi szabályok fenntartása mellett foglal állást, az augusztus 15-ét követő nagyobb rendezvények sorsáról július végén hoznak konkrét döntést, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy valószínűleg ezeket sem lehet majd megrendenzi. Gulyás hozzátette: tervezik egy olyan támogatási rendszer kidolgozását, ami a nyár végén elmaradó koncertlehetőségek helyett segíti a zeneipar életben maradását.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.