Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Repülőgéppel kötnék össze a megyei jogú városokat

2020. július 22. 4:00 // Forrás: mti
Múlt héten Székesfehérváron találkoztak a Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjai. Nagyobb fokozatba kapcsoló gazdaságról és városokat összekötő repülőutakról is szó esett.

– A magyar gazdaság elkezdett újra nagyobb fokozatba kapcsolni – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén tartott előadását követően Székesfehérváron.

Palkovics László azt mondta: optimistábbak lehetünk, mint néhány hónappal ezelőtt, hiszen a júniusi foglalkoztatási adatok szerint többen dolgoznak most, mint januárban.     Emellett folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, az elmúlt négy hétben már többen jelentkeztek ki a rendszerből, mint be.

Cser-Palkovics András, a házigazda Székesfehérvár polgármestere, Palkovics László miniszter és Szita Károly MJVSZ-elnök (fotó: MTI)Cser-Palkovics András, a házigazda Székesfehérvár polgármestere, Palkovics László miniszter és Szita Károly MJVSZ-elnök (fotó: MTI)

A járványügyi intézkedéseknél a politikai döntéshozóknak egyszerre több dologra kell figyelni, az emberek egészségi állapotára és vírus terjedésére, a gazdaság állapotára, és arra is, hogy élni is tudjuk életünket – mutaott rá Palkovics. – A kormány semmi olyan fejlesztést nem állított le, amiről korábban döntött, sőt inkább erősíteni szeretnék a vállalkozásokat. A válságkezelési csomag részei azok a fejlesztési, beruházási támogatások, melyek a beruházásokat ösztönzik, de vannak olyan konstrukciók is, amelyek a technológiai váltást, energetikai rendszer korszerűsítést támogatják, hogy a vállalkozások jobban, hatékonyabban tudjanak működni.

A gazdaság helyzetének áttekintése mellett egy érdekes téma is felmerült a találkozón: a kormány szeretné, ha minden nagyobb város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ami Nyugat-Európában már mindennapos és összefüggésben van a beruházásösztönzéssel.

Polgármesterek az MJVSZ közgyűlésén (fotó: MTI)Polgármesterek az MJVSZ közgyűlésén (fotó: MTI)

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén arról beszélt, hogy a magyar gazdaság gerincoszlopát a megyei jogú városok hálózata adja, ezért a fejlesztésükben szeretne a kormány szorosabban együttműködni a helyi vezetőkkel.

Az államtitkár azt kérte a városvezetőktől, hogy készítsenek repülőtér-fejlesztési terveket vagy a már létezőket adják át a minisztériumnak.

Trianon 100. évfordulóján azt is meg kell vizsgálni, hogy melyek azok a határon átnyúló közlekedési beruházások, projektek, amelyeket a következő években meg lehetne valósítani - fűzte hozzá az államtitkár.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt három hónapban a magyar nagyvárosok óriási segítséget kaptak a kormánytól a gazdaságfejlesztés és a gazdaságösztönzés területén. Kétmillió ember él ezekben a városokban és a GDP több mint egyharmadát állítják elő. 

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.