2020. október 20.
//
Vendel névnap

Mélygarázsokkal kellene enyhíteni a parkolóhely-hiányt

Büntetés helyett a lehetőségek megteremtésével kell kezelni a város parkolási problémáit – erről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A politikus rámutatott: Veszprém parkolási helyzete ellehetetlenült, vannak területek – példaként saját választókerületéből a Deák iskola és az evangélikus óvoda környékét említette –, ahol még egy kevésbé zsúfolt hétköznap délelőtt is vadászni kell a parkolóhelyekre. Mint mondta, fel kell tárni a parkolóhely-bővítés lehetőségeit, de mindezt elsősorban nem a zöldterületek és közösségi terek kárára kell tenni: inkább többszintes, föld alatti parkológarázsokban kellene gondolkodni. 

Gerstmár hozzátette: a Haszkovó lakótelepen élők is szembeszülhetnek a problémával, hogy a későn hazaérőknek már nem jut megállóhely, ezért sokan a füvön hagyják a kocsit. Ezt visszaszorítandó módosított rendeletet múlt hónapban az önkormányzat közgyűlése, ami révén büntethető lesz a parkok nem rendeltetésszerű használata: ez októbertől százezer forintig terjedő bírságot jelenthet. 

Az LMP képviselője pozitívan nyilatkozott arról, hogy a városi parkolókat kezelő VKSZ Zrt. vizsgálja a parkolókapacitás-növelés lehetőségeit, ezt azonban megkésett intézkedésnek tartja, és mint fogalmazott, mielőbb meg kell találni a megfelelő helyszíneket és finanszírozási formákat a helyzet kezelésére. Ugyanakkor a politikus azt is megjegyezte, hogy a valódi megoldás a gépjárművek számának csökkentése lenne. 

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Közösen dolgoznak 2023-ért
Közösen dolgoznak 2023-ért
Rendkívüli közgyűlést tartottak szerda délelőtt a város önkormányzati képviselői, melyen menetrendváltozásokról, a vérellátó parkolójától és az Európa Kulturális Fővárosa programon dolgozó munkacsoport létrehozásáról tárgyaltak.
Augusztustól fizetős a veszprémi pláza parkolója
Augusztustól fizetős a veszprémi pláza parkolója
Sokan nem pláza-látogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Már több éve napirenden van Veszprém parkolási koncepciójának felülvizsgálata, ezzel együtt új parkolók kialakításának a tervei. Megkérdeztük az illetékeseket, hogy hol tart ez a folyamat és mikor változhat pozitív irányba a megyeszékhely parkolási helyzete.
Ironikus, de a fizetős parkolás miatt lehet újra megállni a belvárosban
Ironikus, de a fizetős parkolás miatt lehet újra megállni a belvárosban
Július elsejétől ismét fizetős lett a parkolás, a belvárosban pedig már az első nap érzékelhetően csökkent a forgalom a parkolókban. Fotóriportunkban összehasonlítjuk a két héttel ezelőtti állapottal.
Kutyafuttatókról, fakivágások szigorításáról, és a zöldsávban parkolásról is döntenek a júniusi közgyűlésen
Kutyafuttatókról, fakivágások szigorításáról, és a zöldsávban parkolásról is döntenek a júniusi közgyűlésen
Ősztől szigorúbb rendeletek szabályozhatják a zöldsávban parkolást, a sírkövek növénytelepítését és a fák kivágását Veszprémben.