Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Társasházokból lopott, felfüggesztettet kapott

2020. július 21. 16:01 // Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály
Veszprémi, várpalotai és pétfürdői társasházakból lopott a fejér megyei férfi, akit két év börtönre ítéltek 4 év próbaidőre felfüggesztve.

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével két év – végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta azt a 32 éves Fejér megyei férfit, akivel szemben lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróság kötelezte a vádlottat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére, valamint az ezzel kapcsolatban felmerült eljárási illeték megfizetésére a bejelentett polgári jogi igények alapján, míg a polgári jogi igénnyel nem érintett részre vagyonelkobzást rendelt el. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat a bűnügyi költség megfizetésére is.

(illusztráció)(illusztráció)

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedve, több alkalommal tulajdonított el – veszprémi, várpalotai, valamint pétfürdői – társasházi tárolóhelyiségekből, illetve lépcsőházakból különböző ingóságokat mint például gumiabroncsot, kerékpárt, dísztárcsát. Egyes esetekben a lezárt tárolóhelyiségek ajtaján elhelyezett lakatot is felfeszítette. Egy alkalommal egy székesfehérvári telepről tulajdonított el gépalkatrészeket. A különböző esetekben a vádlott párszáz forinttól egészen a 200.000 Ft-ot meghaladó kárt is okozott.

Egy esetben a kár megtérült, hét esetben a sértettek polgári jogi igényt terjesztettek elő, míg három esetben a sértettek a büntetőeljárásban nem kérték káruk megtérítését.

A polgári jogi igényekre vonatkozó rendelkezések kivételével a büntetővégzés jogerőre emelkedett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.