2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Városszépítő akcióba fogtak a Lokálpatrióták

2020. július 27. 4:20
Felújítják azokat a körforgalmakban található műtárgyakat, amiket évekkel ezelőtt ők helyeztek ki oda.

2008 és 2010 között négy forgalomban helyeztek el műtárgyakat a Lokálpatrióták: kettőt a Cholnoky-lakótelepen, egyet a Jutasi út – Munkácsy út körforgalmában és egyet a Haszkovó úti körforgalomban. Ez utóbbinál kezdték a munkát csütörtök délután.

A tíz-tizenkét éve kihelyezett műtárgyakat megrágta az idő vasfoga, megérettek már a felújításra – mondta a helyszínen Molnár Ernő, az önkéntes városszépítő akció egyik szervezője. Éppen ezért pályáztak az önkormányzatnál a felépítmények javítására, amire összesen 450 ezer forint támogatást nyertek el. 

A javításokat Nagy József faszobrász szakvéleménye alapján végzik el. Elsőként a Haszkovó úti körforgalomban dolgoztak a szervezet tagjai, a már említett három másik csomópontra eztán kerítenek majd sort. Molnár Ernő megjegyezte, a javításokat a jövőben 5-10 évente tervezik megismételni.

A Lokálpatrióták egyébként más kezdeményezésekkel is készülnek: az ősz során hulladékgyűjtő akciót szerveznek a lakótelepen, az ünnepek közeledtével pedig közösségi karácsonyfát állítanak a bakonyaljai körforgalomba.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 217, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4604 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 3 213 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 371 702-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.