Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Városszépítő akcióba fogtak a Lokálpatrióták

2020. július 27. 4:20
Felújítják azokat a körforgalmakban található műtárgyakat, amiket évekkel ezelőtt ők helyeztek ki oda.

2008 és 2010 között négy forgalomban helyeztek el műtárgyakat a Lokálpatrióták: kettőt a Cholnoky-lakótelepen, egyet a Jutasi út – Munkácsy út körforgalmában és egyet a Haszkovó úti körforgalomban. Ez utóbbinál kezdték a munkát csütörtök délután.

A tíz-tizenkét éve kihelyezett műtárgyakat megrágta az idő vasfoga, megérettek már a felújításra – mondta a helyszínen Molnár Ernő, az önkéntes városszépítő akció egyik szervezője. Éppen ezért pályáztak az önkormányzatnál a felépítmények javítására, amire összesen 450 ezer forint támogatást nyertek el. 

A javításokat Nagy József faszobrász szakvéleménye alapján végzik el. Elsőként a Haszkovó úti körforgalomban dolgoztak a szervezet tagjai, a már említett három másik csomópontra eztán kerítenek majd sort. Molnár Ernő megjegyezte, a javításokat a jövőben 5-10 évente tervezik megismételni.

A Lokálpatrióták egyébként más kezdeményezésekkel is készülnek: az ősz során hulladékgyűjtő akciót szerveznek a lakótelepen, az ünnepek közeledtével pedig közösségi karácsonyfát állítanak a bakonyaljai körforgalomba.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   ma 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.