2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Egyre népszerűbb az örökbefogadás az állatkertben

Legutóbb az oroszlánok kaptak örökbefogadót Ovádi Péter országgyűlési képviselő személyében, de rajta kívül is már több mint 100-an örökbefogadói valamelyik állatkerti lakónak.

A Veszprémi Állatkert egyik nagy sikerű programja az úgynevezett örökbefogadás, amivel bárki hozzá tud járulni a kedvenc állatának gondozásához, miközben névlegesen az örökbefogadója lesz.

Ennek a támogatásnak különböző szintjei vannak, ahol a legegyszerűbb esetében az állatkert honlapján tüntetik fel a támogató nevét, de akár arra is van lehetőség, hogy a kifutó kerítésére is felkerüljön az örökbefogadó neve, valamint egy éves állatkerti bérlet is járhat hozzá.

Az állatok éves tartási költsége változó, egyes különleges, illetve nagy igényű fajoknak, mint a csimpánz és az orrszarvú, a tartási költség százezrekben mérhető, míg más egyedeknél tízezrekben, ezért az örökbefogadóktól befolyt pénzösszeget az intézmény mindig az állatok gondozására fordítja.

Török László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselőTörök László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Legutóbb Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője szavaztatta meg közösségi oldalán a követőivel, hogy melyik egzotikus állatot fogadja örökbe. A szavazáson végül az oroszlán nyert, így mostantól egy éven keresztül a képviselő lesz a nagymacskák örökbefogadója.

Jelenleg egyébként már több mint 100 állatnak van örökbefogadója Veszprémben.

Akinek szintén az állatok királya a kedvence a Veszprémi Állatkert lakói közül, annak sem kell csalódnia, hiszen egy állatnak akár több jelképes gazdája is lehet.

Az örökbefogadás módjáról és a különböző szintekről az állatkert honlapján lehet tájékozódni.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Telitalálat a veszprémi futsalosok új kabalája
Telitalálat a veszprémi futsalosok új kabalája
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázattal összhangban, a helyi állatkert fekete medvéit támogató jelleggel 2023-ig örökbe fogadta az 1. FC Veszprém, amely az ország első futsalcsapataként már hivatalos kabalával is büszkélkedhet az erő, a kitartás és a biztonság jegyében.
Állatgondozót keres a Veszprémi Állatkert
Állatgondozót keres a Veszprémi Állatkert
Nyolc éve tart a Veszprémi Állatkertben egy különös szerelem
Nyolc éve tart a Veszprémi Állatkertben egy különös szerelem
Egy nőstény pelikán és egy hím feketególya különös románca nyolc évvel ezelőtt csak furcsa fellángolásnak tűnt a Veszprémi Állatkertben, azonban hiába próbálták szétválasztani a két madarat, ők a mai napig ragaszkodnak egymáshoz.
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Pénteken a Veszprémi Állatkertbe is ellátogatott az Európai Friss Kalandok rendezvénysorozat, amely játékos és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül népszerűsítette a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Rögtön kettő Zsebibaba is érkezett állatkertbe
Rögtön kettő Zsebibaba is érkezett állatkertbe
Két benett kengurukölyökkel gyarapodott a Veszprémi Állatkert, akiket egyelőre még csak az anyjuk erszényében lehet meglátni, ha éppen kidugják a fejüket.