2020. december 5.
//
Vilma névnap

Egyre népszerűbb az örökbefogadás az állatkertben

Legutóbb az oroszlánok kaptak örökbefogadót Ovádi Péter országgyűlési képviselő személyében, de rajta kívül is már több mint 100-an örökbefogadói valamelyik állatkerti lakónak.

A Veszprémi Állatkert egyik nagy sikerű programja az úgynevezett örökbefogadás, amivel bárki hozzá tud járulni a kedvenc állatának gondozásához, miközben névlegesen az örökbefogadója lesz.

Ennek a támogatásnak különböző szintjei vannak, ahol a legegyszerűbb esetében az állatkert honlapján tüntetik fel a támogató nevét, de akár arra is van lehetőség, hogy a kifutó kerítésére is felkerüljön az örökbefogadó neve, valamint egy éves állatkerti bérlet is járhat hozzá.

Az állatok éves tartási költsége változó, egyes különleges, illetve nagy igényű fajoknak, mint a csimpánz és az orrszarvú, a tartási költség százezrekben mérhető, míg más egyedeknél tízezrekben, ezért az örökbefogadóktól befolyt pénzösszeget az intézmény mindig az állatok gondozására fordítja.

Török László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselőTörök László az állatkert igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Legutóbb Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője szavaztatta meg közösségi oldalán a követőivel, hogy melyik egzotikus állatot fogadja örökbe. A szavazáson végül az oroszlán nyert, így mostantól egy éven keresztül a képviselő lesz a nagymacskák örökbefogadója.

Jelenleg egyébként már több mint 100 állatnak van örökbefogadója Veszprémben.

Akinek szintén az állatok királya a kedvence a Veszprémi Állatkert lakói közül, annak sem kell csalódnia, hiszen egy állatnak akár több jelképes gazdája is lehet.

Az örökbefogadás módjáról és a különböző szintekről az állatkert honlapján lehet tájékozódni.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Száz meglepetéscsomagot osztottak ki a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának.
Országosan egyedülálló lesz az új veszprémi állatvédelmi központ
Országosan egyedülálló lesz az új veszprémi állatvédelmi központ
Megszületett a kormányhatározat az új veszprémi állatvédelmi kompetenciaközpont támogatásáról, a tervezési munkák pedig már az idei évben elindulhatnak. A leendő helyszínt is kijelölte a város, ahol péntek délután sajtótájékoztató keretében számoltak be a részletekről az érintettek.
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
A Modern Városok Programban meghirdetett fejlesztések közül elsőként az állatkert projektjei zárultak le, de ahogy a szerda délelőtti projektzáró sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben is vannak még nagyszabású tervek. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott: a veszprémi fejlesztéseket a tudatosság jellemzi.
Telitalálat a veszprémi futsalosok új kabalája
Telitalálat a veszprémi futsalosok új kabalája
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázattal összhangban, a helyi állatkert fekete medvéit támogató jelleggel 2023-ig örökbe fogadta az 1. FC Veszprém, amely az ország első futsalcsapataként már hivatalos kabalával is büszkélkedhet az erő, a kitartás és a biztonság jegyében.
Állatgondozót keres a Veszprémi Állatkert
Állatgondozót keres a Veszprémi Állatkert