2020. szeptember 22. // Móric névnap

Kreditek a koronavírus alatti önkénteskedésért

2020. augusztus 8. 5:16
Pannon Egyetem
Plusz kreditekkel ismerte el a Pannon Egyetem a hallgatóinak a koronavírus-járvány idején végzett önkénteskedést.

A Pannon Egyetem elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás kérdésében, ezért 2020 tavaszán - reflektálva a kialakult koronavírus helyzetre – az önkéntes tevékenységgel szerezhető krediteket a koronavírus helyzetre is kiterjesztette, így szabadon választható tárgy keretében a hallgatók ezirányú tevékenységét 3 kredittel ismerte el.

Az egyetem Oktatási Igazgatóságának adatai szerint az „Önkéntes tevékenység veszélyhelyzet idején” elnevezésű kurzust 259 hallgató vette fel. Az egyetemisták záró beszámolói és igazolásai alapján megállapítható:

  • A hallgatók többsége (118 fő) főként a környezetükben élő rászorulók, kiemelten az idősek, a betegek, a mozgássérültek és a nagycsaládosok mindennapi életvitelét segítette bevásárlással, postai küldemények feladásával, ételszállítással, gyógyszerek beszerzésével, stb.;
  • A kurzust felvett egyetemisták közül 48 fő a digitális munkarendre való átállásban nyújtott hiánypótló támogatást. Ennek keretében részt vállaltak a helyi oktatási intézmények digitális tananyag készítésében, segítették a digitális kompetenciában gyengébb pedagógusok napi munkavégzését, de arra is akadt példa, hogy a különböző vállalkozások home office-ra való áttérésének digitális hátterét teremtették meg;
  • A hallgatók beszámolói szerint 44 fő a gyermekes családok mindennapi helyzetét könnyítette meg. Olyan esetekben, ahol a szülők munkahelye nem tette lehetővé az otthoni munkavégzést a kisgyermekek felügyeletét oldották meg, illetve korrepetálással, tantárgyi támogatással (idegen nyelv, matematika, informatika, stb.), máskor pedig érettségire való felkészítéssel segítették a fiatalabb tanulók tanulmányi előrehaladását;
  • Az önkéntes tevékenységek kapcsán érdemes még megnevezni a szájmaszkok készítésében és azok kihordásában való hallgatói aktivitást, az egyetemen létrejött CoolLaunch elnevezésű diákszervezet segítőkész helytállását, és a különböző egészségügyi intézményekben ellátott felelősségteljes tevékenységeket.

A Pannon Egyetemen meghirdetett „Önkéntes tevékenység veszélyhelyzet idején” elnevezésű kurzus tapasztalatai szerint hallgatóink a koronavírus helyzetben felelősségteljes és sokoldalú segítőkészséggel támogatták közvetlen környezetük folyamatait, ezzel is jelezve a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségüket.

vehir.hu

További cikkek

Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
A Pannon Egyetem hazai kutatása szerint a többség összegyűjtené és visszaváltaná a PET palackokat is, ha az állam fizetne érte.
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Az egyetem legújabb fejlesztésével az emberek lelkébe is belátni
Elkészült a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának legújabb fejlesztése, az egyedülálló Marketing Fókuszlabor. A fejlesztésnek köszönhetően a marketingfolyamatok mellett az emberek attitűdjeit is jobban ki lehet majd ismerni.
Kevésbé pazarló gazdaságért dolgoznak
Kevésbé pazarló gazdaságért dolgoznak
A körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetenciaközpont létrehozásával kapcsolatban tartott bemutatkozó rendezvényt a Pannon Egyetem hétfő délelőtt.
Hibrid oktatásra készül a Pannon Egyetem
Hibrid oktatásra készül a Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem alapvetően a hagyományos, normál módú oktatásra készül szeptembertől, azonban a tavaszi félév tapasztalatait felhasználva egyes esetekben a hibrid rendszert is alkalmazza.
Több hallgatót a felsőoktatásba!
Több hallgatót a felsőoktatásba!
Mind a bekerülő hallgatók összlétszámán, mind a természettudományi szakok iránt érdeklődők arányán lenne mit javítani a felsőoktatásban. Ennek érdekében valósította meg a Pannon Egyetem konzorciumi partnereivel együtt három évvel ezelőtt indított és hétfőn lezárult EFOP projektjét.
2020. szeptember 22. // Móric névnap