2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Ezért zöldült ki a veszprémi buszmegálló

2020. augusztus 13. 4:00
Pár napja igazi városi látványosság lett a Bajcsy-Zsilinszky úti helyi járatos buszmegálló, ami egyik napról a másikra „kizöldült”. Több veszprémi interenetes fórumon is elindult a találgatás, hogy vajon kinek a megbízásából és milyen okból alakították át a megállót ilyen nem hétköznapi formára, ennek jártunk utána.

A vélemények megoszlottak arról, hogy mennyire praktikus egy ilyen várakozó, valaki a rovaroktól tartott, valaki pedig a hajléktalanok új szálláshelyét vizionálta benne, ugyanakkor a többségnek tetszett ez az új megoldás, legalábbis amit a kommentekből le lehetett szűrni.

Azóta kiderült, hogy az egyik szőnyegáruház ügyes marketingfogásról van szó, az üzlet a náluk is kapható élethű műfüvet hivatott népszerűsíteni ezzel a megoldással.

Tehát sem a rovaroktól nem kell tartani, sem pedig a hajléktalanoktól, tekintve, hogy a megálló épp a rendőrség épületével szemben található.

Felkerestük a Diego Veszprém Kft. ügyvezetőjét Sterbik Andreát, akinél a nem mindennapi megoldásról érdeklődtünk.

Tőle megtudtuk, hogy egy országos kampány részeként több városban is van már ilyen buszmegálló, ehhez csatlakoztak most Veszprémben is.

A buszmegállót, mint reklámfelületet egyébként a várostól bérlik és egy hónapig tart a kampány, utána visszaállítják eredeti formájára.

Hozzátette, hogy a zöld elemek felhelyezését és leszerelését, valamint a megálló eredeti állapotába történő visszaállítását is ők, saját költségükön végzik majd, ahogy időközben a műfű tisztítását is.

Bár a buszmegálló csak látványában zöld, így is nagyban hozzájárul a manapság oly népszerű városi zöldfelületek népszerűsítéséhez és ezt a természetközeli érzetet, valamint tudatformálást erősíti.

Igaz, hogy a 2023-mas év még távolabb van, de nem árt hozzászokni, hogy a közeljövőben egyre több ilyen nem mindennapi, kreatív megoldás születik majd Veszprémben.

Hajas Bálint
Simon Dani

További cikkek

Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
Közelebb kerülni a természethez a lakótelep szívében is
Közelebb kerülni a természethez a lakótelep szívében is
Második alkalommal várják a Kálvin parkba az embereket, ahol a Vadvirágos Pikniken ismerkedhetnek a gyepgazdálkodás rejtelmeivel, a méhek szerepével a természet körforgásában és még számos hasznos dologgal a környezettudatosság jegyében. Szeptember 18-án pénteken egy lépéssel még közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megértsük a természet működését a lakótelep szívében is.
Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére
Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére
"Élj maradéktalanul!" elnevezéssel társadalmi célú kampányt indított a Médiaunió Alapítvány az élelmiszerpazarlás visszaszorítása érdekében - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
Vertikális kertekkel hűthetjük és tisztíthatjuk a városokat
Vertikális kertekkel hűthetjük és tisztíthatjuk a városokat
Veszprémben még jobbára csak a borostyán vagy a vadszőlő felfuttatása terjedt el, pedig ennél magasabb szintre is emelhetjük a függőleges kertészkedést, a házfalak növénnyel való befuttatásával ráadásul környezet- és emberbarátibbá tehetjük a városainkat is.
Szavak helyett cselekvés a fontos a fiatal konzervatívoknak
Szavak helyett cselekvés a fontos a fiatal konzervatívoknak
A jövőnk a természeti értékeink minőségén és mennyiségén is múlik, hangzott el hétvégén a Fidelitas Zöld kabinetjének veszprémi workshop-ján. A jobboldali ifjúsági szervezet vendégeként Papp Zsolt vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is elárult néhány részletet az új agrárpolitikai stratégiából.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap