Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Putyin szerint az oroszoknak már van védőoltásuk a koronavírus ellen

2020. augusztus 16. 4:00 // Forrás: mti
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden bejelentette a Covid-19 elleni első vakcina hivatalos bejegyzését.

 Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián hangsúlyozta, hogy a világon először jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírusos fertőzés ellen. Az orosz államfő szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben "és minden szükséges ellenőrzésen átment". Közölte, hogy egyik lánya is megkapta az oltást.

illusztráció: @rf._.studioillusztráció: @rf._.studio

"Meg kell kezdenünk a vakcina tömeggyártását, hogy mindenki, aki csak akarja, igénybe vehesse tudósaink vívmányát" - mondta, hozzátéve, hogy az oltást önkéntes alapon fogják elvégezni Oroszországban.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter közölte, hogy az oltóanyag, amelyet a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet fejlesztette ki, az magas antitest titert alakított ki az önkéntesekben, akik közül senkinél sem alakult ki "súlyos immunizálási komplikáció".

Az orosz szaktárca szerint a Covid-19-cel szembeni immunitás az oltást követően akár két évig is fennmaradhat. Elsőként az egészégügyi dolgozókat és a tanárokat fogják beoltani. Forgalomba a készítmény 2021. január 1-től kerül.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.