Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Zircet elárasztotta a hét eleji eső

2020. augusztus 14. 4:00 // Forrás: Katasztrófavédelem
A katasztrófavédelemnek megyeszerte sok feladatot adott a keddi nagy esőzés, de Zircen különösen sok helyre hívták őket.

A zirci önkormányzati tűzoltók még a tartalékszert is bevetették kedden és az önkéntesek is vonultak. A működési területükön több káresemény történt azonos időben, főként a hirtelen lehulló csapadék miatt, ezért a veszprémi és pétfürdői hivatásos egységek is segítettek a kárfelszámolásban.

A 8301-es úton, Zirc és Akli között fa dőlt az útra, a forgalmat zavarta. A zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy-egy motoros láncfűrésszel végezték a beavatkozást. A forgalom negyed óra múlva zavartalan volt az útszakaszon. 

Zircen, a Központi Majorban egy üzem területén a tűzivíz tároló medence megtelt és kiáradt, a nagy mennyiségű lezúduló csapadék következtében a víz befolyt az üzemépületbe is. A város önkormányzati és önkéntes tűzoltói szivattyúval távolították el a vizet a tározóból.

Fotó: KatasztrófavédelemFotó: Katasztrófavédelem

Ugyancsak Zircen, a Rákóczi téren egy közintézmény épületében állt harminc centiméter magasan a csapadékvíz. A veszprémi hivatásos tűzoltók és a zirci önkéntesek végezték a beavatkozást.

A veszprémi hivatásos tűzoltók végeztek vízeltávolítást Zircen, a Damjanich utcában, ahol egy családi ház negyven négyzetméteres pincéjébe tört be a csapadékvíz.  A csatornázási művek munkatársai kitisztították az eltömődött csatornát, majd a tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet a helyiségből.

A megyében több helyen be kellett avatkozni

Balatonkenesén, a Tompa Mihály utcában egy fenyőfa ága lehasadt, épületet és a gyalogosforgalmat veszélyeztetett. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat és a pétfürdői létraszert riasztották a helyszínre. A tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták vissza a fát a létraszer kosarából, ezzel megszüntették a veszélyforrást. 

Bakonynánán kilépett medréből a Gaja-patak és a Római Fürdő utcában egy lakóházat veszélyeztetett. A káresethez riasztott pétfürdői hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a hordalékot a ház közeléből. A beavatkozás ideje alatt a patak vízszintje visszahúzódott, anyagi kár és személyi sérülés nem keletkezett.

Nagyvázsonyban, a Gesztenye soron egy tizenöt méteres fenyőfa villanyvezetékre dőlt. A veszprémi hivatásos tűzoltók létraszerről, láncfűrész használatával darabolták fel a gyalogos- és járműforgalmat veszélyeztető növényt.  

 

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.