Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszatér a zene a belvárosba

2020. augusztus 16. 15:00
Sosem övezte még ekkora bizonytalanság a város borfesztiválját, de kopogjuk le: ma este nyitnak a pultok és felcsendülnek a dallamok.

A koronavírus miatt az utolsó pillanatig voltak kétségeink, vajon nem húzza-e keresztbe egy kormányzati szigorítás a szervezők terveit? Végül eljött ez a nap is, és most már talán kimondhatjuk: este elrajtol a Rozé Rizling Jazz Napok.

A nyolcnapos zenei kínálatot 18:30-kor Bogdán Norbert és zenekara nyitja. Bogdán Norbert egyedi zenei világa a balkáni népzene, a magyar és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Saját szerzeményeit egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.

Este nyolctól az Eurovíziós válogatóműsorból megismert Biga érkezik Veszprémbe akusztikus műsorával. A zenész számára nem ismeretlen terep a királynék városa, sőt már ezen a nyáron is járt nálunk, nemrég az Olivában zenélt az étterem vendégeinek.

A blues szerelmeseinek nem kell bemutatni az este tíztől zenélő Little G Weevilt, akit a laikus közönség az X-Faktorból ismerhet. A sokáig Amerikában élő, nemzetközileg elismert zenész ezúttal akusztikus műsorral lepi meg a veszprémi közönséget.

 

A koncertajánlók mellett minden nap bemutatunk 1-1 olyan borászatot is, akik palackjaikkal kielégítik a Rozé, Rizling, Jazz Napok elnevezésében található első két szó követelményeit. Ismerkedjenek elsőként a csopaki szereplőkkel, a Szent Donát birtokkal és a Petrányi Pincészettel.

A Balaton olyan időtlen vidéke a világnak, ahol az ember évezredek óta harmóniában él a természettel és élvezi az életet. Legyen szó Szent Donát korabeli római előkelőkről, középkori egyházi méltóságokról, vagy a modern kor világpolgárairól, a Balatonon midenki, mindenkor otthonára lel. A birtokon annak szellemében élünek és dolgoznak, hogy ezt az élményt minden látogatónak átadhassák.
A birtokot Szent Donátról, a csopaki szőlők nyári viharok elleni védőszentjéről nevezték el. A Pannónia korában élt ókeresztény szent egyben történelmi kapocs is, mely összeköti a helyi borkultúra római kezdetét, Csopak szőlőinek 1000 éves egyházi múltját valamint a jelen kor éghajlati kihívásait.

2001-et írtunk, mikor is Csopak felső, erdők alatti részén a Szitahegyi dűlőben, első szüretével felavattak egy régóta dédelgetett álmot a Petrányi Pincét. A terület kiválasztásakor az alapítókat elvarázsolta a tóról visszaverődő „második” Nap fénye, mely kitűnő táptalajt adott a pince fölött és alatt fekvő Balatonra néző szőlőültetvényeknek, melyeket a forró nyári napokon az esti, erdőkből leáramló hűs parti szél üdít fel.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.